• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

"Машината е сгънала", "Няма ток", "Няма перон" : Причините за огромните закъснения в БДЖ

"Машината е сгънала", "Няма ток", "Няма перон" : Причините за огромните закъснения в БДЖ
Потърпевши предлагат жп олимпиада с дисциплини най-дълго чакане, най-бавно стигане, стигане с препятствия

/КРОСС/ Зрители на bTV сигнализират за чакане с часове по гарите, спиране на тока и драстични нарушения на разписанията при пътуването от и към морето. Бързият влак София - Варна по разписание е трябвало да тръгне в неделя (18 август) в 22:55. Проф. Стилиян Йотов разказва, че е тръгнал с 90 минути закъснение. Влакът тръгва, но проблемите продължават.

„Започнаха едни неясни съобщения - инцидентно спиране, пак инцидентно спиране. Накрая съвсем на ръба на Варна се чу един глас - няма перон за нас, слизайте. После пък казаха ток няма", каза Йотов.

От държавната железница обясняват, че причината е повреда в два от вагоните. Случаят обаче не е единствен за деня. С 3 часа закъснение пристига влакът Бургас - София. „Подминахме гара Тъжа, влакът спря в полето. 20 минути нищо. Питахме какво се случва. Мина една любезна кондукторка и жената на техен език обясни, че машината е "сгънала", тоест няма локомотив. Обяснението на железницата: „Тъй като ситуацията се развива в гара Тъжа, където към момента липсва друг локомотив за обслужване на влака до София, се е наложило обединяване на влака с друг, пътуващ по същото направление". И докато закъсненията изнервиха едни, проф. Йотов предлага: „ЖП олимпиада. Най-дълго чакане. Най-бавно стигане. Стигане с препятствия. Има възможност да се очертаят нови спортове и там да бъдем шампиони". По темата работиха Александра Ничева и Йордан Фотев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Джамбо Контрера

Добре бе Роске Слабакова – Каракачанова (съпруга на ДС-Ванче караПрас), разбрахме, че с Прасето ти сте отслбнали с 20-тина кила, но не следствие на „чудотворно биле“, а следствие спиране на бюджетните партийни субсидии към ДС-МВРо! А като не се класира при следвщите избори – ще отслабнете още повече без бюджетни партийни субсидии от БКП-тип за срасналите се с държавата партии – клониннги на БКП+Б3НС+ДС! И друго: редно ли е партийно-парашутирана апелативна прокурорка да се занимава под прикритие с електронна търговия със съмнителни субстанции?! Ами ако тези субстанции са по-особени от номенклатурата на Брендо-Фарма?!

21.08.2024 04:58:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.