• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Иван Анчев: Нахлуването в Курска област е точно премерена и дълго обмисляна операция

Иван Анчев: Нахлуването в Курска област е точно премерена и дълго обмисляна операция

/КРОСС/ Целта на офанзивата в Курска област е да се отсекат сили от Донецка област, където макар и забавено, руското настъпление продължава. Второто е да се покаже на руските граждани, че войната е и на тяхна територия. Третото е с евентуални преговори за мир да се получи размяна и на територии. Това каза журналистът Чавдар Стефанов в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Настъплението има за цел и повдигане на духа на украинците. Това е тежък политически удар за руския президент с неизвестни последици, подчерта Стефанов.

Според дипломата Иван Анчев настъплението в Курска област е позитивно психологическо действие за украинското общество и Украинската армия, но тежка репутационна щета за руското общество и държава. То разбива няколко мита. „На първо място, че Руската армия няма да превземе Киев, а вече е принудена да води боеве на собствена територия. Видя се, че Украинската армия с доста изненадваща, но много добре премерена атака буквално прегази отбранителните линии. Това е огромна щета най-вече за Путин, чийто тежки дни в руската държавна среда тепърва предстоят", обясни той.

Нахлуването в Курска област е точно премерена и дълго обмисляна операция, допълни дипломатът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Един щампован отговор формулиран известно къде.И нищо смислено от собствената му глава, защото там няма никой, освен личния интес.

18.08.2024 18:25:30

Анонимен

Пълни глупости. Впрочем, възможно е идиоти от определени среди да са си мислели, че има някакъв смисъл в тази авантюра. Реалностите обаче са други. Руснаците засилват настъплението. Войски от фронта не са отклонявани. Укрите вкараха в Курска област , а сега и в Белгородска, най-добрите си чести и те съответно ще бъдат унищожени. От атакувалите 11000 аскера, около 3000 вече са занулени, отделно предалите се. Интересно как това ще повдигне духа на укрите? Те и без това нямат жива сила, не могат да мобилизират нови хора, а и да успеят не могат да ги обучат. Идиотизмът е само за статии и снимки. Също както и предходното, миналогодишно настъпление. Краят му се вижда. Слава на Русия. А продажните журналя могат да си лаят колкото си искат. Керванът си върви.

18.08.2024 14:49:48

Анонимен

Глуоти, за някакъв хонорар.

18.08.2024 13:20:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.