• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Георгий Тихий: Украинската офанзива в Курск ще спре, ако Москва приеме справедлив мир, заявиха от Киев

Георгий Тихий: Украинската офанзива в Курск ще спре, ако Москва приеме справедлив мир, заявиха от Киев

/КРОСС/ Украинската атака в Русия е " законна " и ще спре, в случай че Москва одобри " обективен мир " и постави завършек на нашествието си в Украйна, разгласи през днешния ден украинското външно министерство. „ Колкото по-скоро Русия се съгласи да възвърне справедливия мир, толкоз по-скоро ще спрат нахлуванията на украинските отбранителни сили на съветска територия ", съобщи представителят на ведомството Георгий Тихий, описвайки тези интервенции като „ безусловно законни ".

По думите му, Украйна не се стреми да анексира съветски територии. " За разлика от Русия, ние не се нуждаем от непозната благосъстоятелност. Украйна не желае да анексира територия от Курска област, само че желае да отбрани живота на своя народ ", сподели дипломатът на брифинг в Киев. „ От региони на Курска област единствено от началото на това лято и единствено в регионите на нашата Сумска област са осъществени повече от две хиляди удара. Това са реактивна артилерия, оръдия, минохвъргачки, дронове, 255 управляеми бомби и повече от 100 ракети ", акцентира Тихий.

Говорителят изрази страдание, че Украйна няма опция да нанесе далечни удари по съветска територия с цялото оръжие, с което разполага, поради рестриктивните мерки, наложени от западните съдружници. „ Трябва да се означи, че като цяло интервенцията в Курска област оказва помощ на фронта, защото не разрешава на Русия да изпрати спомагателни елементи в Донецка област и усложнява военната й логистика ", добави представителят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Смешни укри! Ще мрете до един за кефа на бай бидон и компания! Продължавайте до последния бандерковец!

14.08.2024 08:49:23

Анонимен

Глупости на търкалета. Укрите ще гризнат дръвцето при всички случаи. Нямат никакъв шанс, не само в Курска област, но и въобще. Като паднат последните укрепени райони ( а те вече не останаха) нищо не може да спре руснаците чак до Лвов. НАТО ще пищят и плашат, но никой няма да посмее да се намеси открито. И на преговорите Украйна няма да има право на мнение, не че сега има, де. А най-лошото ще започне като спрат военните действия и всички мобилизирани се върнат в къщи. Ще станат ясни загубите, новите елиити в тила, корупцията и ще започне разчистване на сметки. Слава на Русия.

14.08.2024 07:08:05

Анонимен

Украинската офанзива в Курск ще приключи с унищожаването и пленяването на всички елитни украински бойци, въоръжени и оборудвани от НАТО. Това, че ще принудят Русия да сключи мир по техните условия е най-голямата шега измислена от клоуна.

13.08.2024 20:43:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.