• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Меглена Плугчиева: Трябва да признаем, че парламентът е еманация на нашето общество

Меглена Плугчиева: Трябва да признаем, че парламентът е еманация на нашето общество

/КРОСС/ Трябва да признаем, че парламентът е еманация на нашето общество. Ние с гласуване или с не гласуване избираме тези хора и ги изпращаме в парламента. Те от своя страна коват закони - те осакатиха Конституцията, резултат от това осакатяване е ситуацията с избор на служебни премиери и така се мултиплицира проблема", каза Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер, в BTV „Тази сутрин". Ние не съумяваме да променим всичко това. В тези 30 години си изградихме някаква българска демокрация, която не е спойка, не обединява обществото, а катализира индивидуализма. Вече социалната тъкан на обществото е силно ерозирана и това е много опасен процес, заяви още тя.

В последните дни се проведоха шумни акции на Антикорупционната комисия, прокуратурата и ГДБОП. Обискираха офиси и жилища на Румен Гайтански - Вълка, а вчера (15 август) трима бяха привлечени като обвиняеми заради заема от 150 млн. лева от Банката за развитие.

Защо 5 години по-късно ги търсим? Сигналът е подаде от банката през 2021 г., започва разследване през 2022 година, което е преустановено, а след това разследването се връща при същия прокурор, който го е спрял. Отново опираме до темата за сложени „наши" хора, които работят в нечий партиен интерес и при смяната на един или друг това проличава, каза Меглена Плугчиева.

Така пак стигаме до основния проблем на обществото - Какви хора ние изпращаме в парламента? Ние трябва да се замислим върху точно този проблем. Иначе свикваме с посредствеността, с корупцията - която става ежедневие, обясни още тя.

Има и друг заем, отпуснат на Румен Гайтански-Вълка за „Булгартабак", който обаче Антикорупционната комисия и председателят й Антон Славчев не разследват.

Ето пак двоен стандарт, който се прилага. Освен това всички се оплакват от това, че се точат делата изобщо като време и има безнаказаност. Това обаче са случаи с обществена значимост, по които прокуратурата трябва да даде отговор на обществото. Пак се връщаме до изходната позиция на парламента, а от него - към нас като общество, каза още тя.

БТВ, „Тази сутрин"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Оказва се, че прокуратурата защитава интересите на висшите етажи на властта и политиката и на някои престъпни групировки, вместо тези на държавата и обикновените граждани.

16.08.2024 10:27:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.