• 01 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Съветникът на Върховния командващ на СК на НАТО по операциите Стивън Ковингтън е на посещение в България

Съветникът на Върховния командващ на СК на НАТО по операциите Стивън Ковингтън е на посещение в България

/КРОСС/ Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещнаха със съветника по международните въпроси на Върховния командващ на Съюзното командване на НАТО по операциите Стивън Ковингтън. Той е на официално посещение в България от 24 до 26 юни по покана на началника на отбраната.

В проведените разговори бяха обсъдени актуални въпроси за сигурността на Източния фланг на Алианса и предизвикателствата в Черноморския регион, породени от руската агресия срещу Украйна, както и възможностите за синхронизиране на националните и съюзните планове за действие в контекста на възпирането и отбраната.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов връчи на госта почетен знак на Министерството на отбраната за неговия принос към формирането и осъществяването на общата политика и съвместни дейности в структурите на НАТО и във връзка с 20-та годишнина от членството на нашата страна в Алианса. Той подчерта постиженията на Стивън Ковингтън в разработването на широк набор от инициативи, отнасящи се до политиката, операциите, партньорството и адаптацията на Алианса. „Вашият ангажимент към сигурността на евроатлантическата зона и Вашата решимост да укрепите връзките между нашето Министерство на отбраната и Българските въоръжени сили от една страна, и военно-политическите структури на НАТО от друга страна, Ви правят истински приятел на България", каза министър Запрянов.

Съветник Ковингтън благодари за оказаната чест и връченото отличие. „За мен винаги е привилегия и удоволствие да бъда в България и да работя с мъжете и жените в униформа - военнослужещи и висш команден състав от Българската армия, особено, когато става въпрос за изграждане на сигурност и поддържане на мира, който нашите народи заслужават", каза Стивън Ковингтън.

В тридесетгодишната си кариера той е участвал при разработването на стратегически оценки и препоръки в областта на сигурността, отбраната и политиките на НАТО. Съветник Ковингтън притежава практически опит от съвместната си работа с Русия и отлично познава особеностите на регионалната и черноморската сигурност. Има значителен принос в разработването на Военната стратегия и Концепцията за възпиране и отбрана на Алианса, които са в основата на трансформационните процеси в НАТО.

В рамките на посещението си у нас Стивън Ковингтън изнесе лекция пред слушатели и гости във Военната академия „Г.С. Раковски" по адаптирането, трансформацията и предизвикателствата пред Алианса, породени от изменената среда на сигурност.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ivan11

В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com

26.06.2024 04:16:48

Анонимен

И още:Особено се радвам да работя с отличника Запрянов,който е завършил Академията на Свързочните войски на СССР "Будьони" в Ленинград с отличие и златен медал-допълни дядо Ковингтън.

26.06.2024 00:48:38

Анонимен

За мен винаги е привилегия и удоволствие да бъда в България и да работя с мъжете и жените в униформа - военнослужещи и висш команден състав от Българската армия, особено, когато става въпрос за изграждане на сигурност и поддържане на мира, каза Стивън Ковингтън. Нали ни видяхте как мирно и демократично разстреляхме хората на плажа в Крим с касетъчни бомби, е те това е нашият принос за мира - потри доволно ръце той и се усмихна ласкаво на мисирките. Скоро и при вас, готвиме се да станете прифронтова държава-заключи той.

26.06.2024 00:08:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.