• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Петър Волгин: Не може еднакво да търсим отговорност и от управляващите, и от опозицията

Петър Волгин: Не може еднакво да търсим отговорност и от управляващите, и от опозицията

/КРОСС/ Когато стане такъв тип бедствия, какъвто са пожарите в момента, със сигурност има някой, който да поеме вината. Всеки от изпълнителната власт не трябва да се страхува и да поеме тази отговорност. Това каза евродепутатът от "Възраждане" Петър Волгин в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Всеки носи отговорност, но тя не може да бъде еднаква за всички, коментира той. "Не може еднакво да търсим отговорност и от управляващите, и от опозицията, защото в крайна сметка управляващите за това са сложени, за да могат да решават всички проблеми, да насочват средства на там, където е нужно. Да, опозицията трябва да изисква, опозицията трябва да настоява, но в същото време най-голямата отговорност е в управляващите, защото те затова са избрани", категоричен е Волгин.

Според същинският проблем е слабата власт по принцип. „Така е конституиран моделът на тази власт, на този служебен кабинет, той е едно никакво нещо, от което не можеш да очакваш някакви силни действия", заяви той.

Правителство няма да бъде съставено в рамките на този парламент, смята той, и избори възможно най-скоро са единственият начин да се излезе то политическата криза.

Той коментира и кризата в ДПС, като постави въпроса защо Ахмед Доган е поставил начело на партията Делян Пеевски. „Дали г-н Доган просто нещо се е объркал, някакъв наивизъм е проявил, или причините да предостави партията си на човек, от който сега се опитва да я вземе, са други. Всичко е много конспиративно, замъглено в тайни, догадки, свързани с много финансови интереси, с бизнес интереси", заяви Волгин.

Конфликтът в ДПС трябва да бъде разрешен по най-бързия начин, допълни той, защото стабилността на държава зависи от стабилността на самите партии.

Той бе категоричен, че не е използвал БНР за партийна пропаганда. „По мой адрес бяха изречени много лъжи и продължават да се говорят много лъжи, но аз няма да спра да продължавам да ги опровергавам", заяви евродепутатът по повод санкциите на СЕМ към него.

Волгин допълни, че е в неплатен отпуск като журналист в БНР. „Законът казва, че след като си избран за депутат или евродепутат, имаш право да излизаш в неплатен отпуск от държавно предприятие. Политиката и журналистиката са изключително близки. Журналистите трябва ясно да казват какви идеи споделят", заяви той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.