• 16 Ноем 2024 |
  •  USD / BGN 1.8481
  •  GBP / BGN 2.3436
  •  CHF / BGN 2.0831
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Едно от пет изследвани овче сирена на пазара съдържа само овче мляко

Едно от пет изследвани овче сирена на пазара съдържа само овче мляко

/КРОСС/ Едно от пет изследвани овче сирена на пазара съдържа само овче мляко. Останалите са произведени от смес - овче и краве мляко. Това стана ясно след направени тестове в акредитирана международна лаборатория от „Сдружение за достъпна и качествена храна".

Истинското овче сирене започва от обора с издояването на млякото. Още топло то се прецежда. След това се добавя единствено мая за сирене. „Една лъжичка мая на десет литра, слагаме малко студена вода и разбъркваме", обяснява рецептата Иванка Трайкова.

Според нея по-хубаво от домашното няма. И се учудва какво ни продават в магазините. Тя дава съвет как да разпознаем истинското овче сирене. „Трябва да е жълто, а не бяло. Щом е бяло, значи има някакви примеси".

Нова телевизия, „Събуди се"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.