• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

БСП: Милиарди ще бъдат хвърлени напразно в нереформирани системи

БСП: Милиарди ще бъдат хвърлени напразно в нереформирани системи

С метода на джипката управляващите се опитват да прокарват бюджета в парламента

/КРОСС/ "Парламентарната група на БСП няма да подкрепи бюджетите на управленско безсилие, които се предлагат от правителството. Милиарди левове ще бъдат хвърлени отново в нереформирани системи". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков по време на брифинг в парламента по повод отказа на левицата да участва в обсъждането на бюджета, вкаран в дневния ред на парламента в последния момент. 

"Няколко години бездействия не само са вредни, а вече ще струват и много скъпо. Това са публични средства, които не могат да бъдат изразходвани просто така. Тъй като управляващите и мнозинството им го знаят, прилагат невиждани досега методи за силовото му прекарване през българския парламент. Днес сутринта, когато народните представители са идвали на работа, най-вероятно не са знаели, че ще им се наложи да разглеждат най-важните закони в страната. Закони, които с право се очакват от българските граждани. Но не по този начин, но не по метода на „джипката", вкарана в парламента. Ние няма да легитимираме този процес. Ще изразим всичките си критики и ще направим алтернативните си предложения, но не днес е времето за разглеждане на този бюджет, не и по този начин", категоричен бе той.

"Здравеопазване - нито една качествена реформа и нито една дупка в системата не може да бъде запълвана с изливането на нови и нови стотици милиони. В пенсиите - пенсионерите нямат нужда от подаяния, а от система, която да спазва техните права. Бюджетът - освен, че е бюджет на безсилието, той е нереалистичен. Прогнозите на авторитетни международни институции, а и предишните прогнози на Министерството на финансите и Българската народна банка показват, че заложените в него параметри са неадекватни. Това е просто една лъжа. В тази лъжа БСП няма да бъде участник. Нашата роля на опозиция е да разобличаваме. Въпросът за кворума не е въпрос на бройка. Въпросът за кворума е въпрос на доверие.  Това правителство и този парламент нямат необходимото доверие, за да продължат да функционират.  Днес не беше предвидено да се гледат тези бюджети. Това галопиране е абсолютно неразбираемо. Във всички нормални страни бюджетът е законът, който се обсъжда най-внимателно и най-дълго време", заключи Зарков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Целта на комунистическите отрочета е да няма Парламент. И като няма Парламент няма печеливши, всички са губещи. Обаче,дървена червена глава не може да мисли,служи само за да уравновесява червения задник.

07.11.2020 07:47:47

Анонимен

Не е напразно бе бесепари. Така ГЕРБ и Боко Тиквата си купуват гласовете за изборите и се самообогатяват ……………………………… И докога ние само ще констатираме ...

06.11.2020 18:03:46

Анонимен

Въпросът за кворума е въпрос на доверие...жалкото е ,че винаги се намират продажници ,които ГЕРБ си пазаруват .Позор за напусналите и подкрепящи ГЕРБ !

06.11.2020 18:01:59

Безпартиен

Не е напразно бе бесепари. Така ГЕРБ и Боко Тиквата си купуват гласовете за изборите и се самообогатяват...

06.11.2020 17:47:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.