• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7582
  •  GBP / BGN 2.3222
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Доц. Георги Лозанов: Ахмед Доган нарече навремето Пеевски „феномен“

Доц. Георги Лозанов: Ахмед Доган нарече навремето Пеевски „феномен“

/КРОСС/ Ахмед Доган нарече навремето Пеевски „феномен". В какво се състои „феноменалността" на Пеевски - в това, че успява да генерира власт повече, отколкото предполага неговото публично място. Тази власт обаче не идва от небето. За да вземеш власт извън собствените си възможности, значи някой трябва да ти я преотстъпи. Двама лидери преотстъпват тази власт - Доган и Борисов. Това каза медийният експерт доц. Георги Лозанов в предаването „Тази събота" по бТВ.

В един момент обаче Делян Пеевски започна да придобива много повече власт, взимайки от Борисов и Доган. „Влезе в тази рискована игра - да се опита да им вземе още и още власт. И накрая и двамата дадоха спирачка по отношение на властта в партията и в държавата. Доган каза тези думи за Пеевски, които говорителите на гражданското общество говорят още от протестите. Той няма право на тези думи, защото той самият участваше в създаването на този феномен", добави Лозанов.

Политологът проф. Румяна Коларова заяви, че ако някой е дал власт и легитимност на Делян Пеевски, то това е „Продължаваме промяната - Демократична България" с действията си в 49-ото Народно събрание. „В предишния парламент Пеевски беше оставен да бъде говорител на конституционните промени, които извършваше ПП. Там Борисов много рязко се отдръпна и остави на ПП да „мие" имиджа на Пеевски. Борисов държи да се дистанцира колкото се може. Ако имаше проблем ДПС в този парламент, той беше, че ГЕРБ категорично отказа да се договаря за коалиция. Позицията на Доган беше: „Няма да ги подкрепим, докато не получим официално подкрепа", посочи тя.

ДПС е част от европейското либерално семейство. „Доган направи огромни усилия, за да бъде прието ДПС. Ако Ахмед Доган възстанови старите практики и онази много особена позиция, която той имаше, когато става дума за руски проекти, капитали и ролята на Русия и Путин, ефектът ще бъде за цялата българска политика", заяви Коларова.

По повод реализацията на втория мандат за правителство политологът Слави Василев обяви, че било изключителна новина, ако той е успешен.

„Особено любопитно ми се струва, ако коалиция се случи между „Продължаваме промяната - Демократична България" и „Възраждане". По този начин „Продължаваме промяната" и „Демократична България" ще направят голям шлем, правейки коалиция с всяка една партия в Народното събрание", добави той.

Процесите в ДПС според него са в полза на Доган и отстраняване на крилото, водено от Делян Пеевски. „Ако 50-тият парламент може да се запомни с нещо, то това е началото на края на Пеевски. Несъмнено Доган няма да го остави да дерибейства", смята политологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А бе, лигльо, нали и ти на следващия ден пишеше за феномена Пеевсски, ей тук, в КРОСС, и обясняваше колко нови гласове докарал на ДПС. Сега ли ти се появиха псевдоумните въпроси. Що ви дават трибуна на теб, бабето Коларова и подобните ви. Какво знаете, че да ви слуша и чете човек?

13.07.2024 13:11:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.