• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ивайло Мирчев: ПП-ДБ не са празнували разцеплението на ДПС

Ивайло Мирчев: ПП-ДБ не са празнували разцеплението на ДПС

/КРОСС/ ПП-ДБ не са празнували разцеплението на ДПС. Това си е вътрешна работа и са си процеси, които текат там. Причината да се стигне до тях, е, че Пеевски няма мяра - във всяко едно отношение. Това каза депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

По думите му Делян Пеевски е „най-големият враг" на случването на реформите". „Но тук въобще не се концентрираме върху името. Днес е Пеевски, но ако той бъде изпратен в политическия канал, това може да е Красьо Черния или Орлин Алексиев, които между другото настъпват много силно в София и са с доста стабилни позиции в общинския съвет. Проблемът не е Делян Пеевски като фигура, винаги ще се намери някой безскрупулен, сравнително комбинативен ум, който да заеме ролята на Пеевски. Нашата цел е да няма друг Пеевски в страната, да няма друг брокер на съдебната система. Да няма човек, който контролира службите, който контролира съдебната система, който контролира прокуратурата, а през това контролира институциите и политиците. Знаете ли какво става с част от политиците в ДПС, които се възпротивиха на Пеевски? Отива и им се показва една папчица с техни стари грехове - предполагаеми и фактически, и възможностите нещо да се случи с тези политици в бъдеще - чрез прокуратурата, през съдебната система. Това се случва в България от 30 години"", коментира Ивайло Мирчев.

„Красьо Черния изгрява в столичния общински съвет чрез назначения на бордовете на ключови фирми с общи приходи около 3 милиарда лева. И това е много притеснително. Изгрява чрез лобизъм за конкретни назначения", поясни Мирчев.

Депутатът от ПП-ДБ обърна внимание на охраната на Делян Пеевски и какво налага той да има такава от Националната служба за охрана.

Утре ПП-ДБ ще получи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство и ще върне папката веднага, каквато заявка даде. „Не получихме подкрепа за нашето предложение за антикорупционни политики и декларацията, която предложихме в Народното събрание", заяви Ивайло Мирчев.

Вървим към седмите предсрочни парламентарни избори за две години. „Това не е добре за страната. Не просто заради поредните 100 милиона лева и заради 700-те милиона лева общо, които са изхарчени през последните три години. Ние вече трябва да дадем формула за управление. След тези избори вероятността да се случи нещо кардинално различно, не е чак толкова голяма. Време е тази страна вече да бъде управлявана истински, да се постигнем целите - да влезем в еврозоната, да влезем в Шенген, да приемем антикорупционното законодателство и да си довършим съдебната реформа. За съжаление няма воля във всички политически сили. Това е причината утре да върнем мандата. Планът за възстановяване е изключително важен - там са предназначени 10 милиарда лева, които са предназначени за България, а ние казваме, че не ги искаме", коментира още той.

Предложението на ПП-ДБ е било политическите сили да приемат антикорупционните закони за няколко месеца и да покажат на обществото, че има воля за това.

„7 пъти избори за 3 години никъде в света не са правени, включително и в Африка. Ние сме световни рекордьори в това отношение. Ротацията пропадна, защото Пеевски - и през влиянието му в ГЕРБ, не искаха да приемат точно тези законодателни промени: Закона за съдебната власт, избора на регулаторите", допълни още депутатът от ПП-ДБ.

Мирчев заяви, че е песимист за реализацията на третия мандат.

"Как да стане с третия мандат, като не стана с втория? Така че отиваме на избори, но това ще бъдат много важни избори и този път. Хората трябва да отидат да гласуват. Ще отидем иначе осми път на избори и нещата ще станат още по-зле - не само ще имаме "Възраждане" и "Величие" в парламента, а може да имаме някое възрожденско "Величие". Трябва да предложим формула за управление. Не може да се очаква поредния месия", коментира Ивайло Мирчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Асен

Приказки на вятъра, тъй като ДБ искат да подарят съдебната система на Прокопиев!

22.07.2024 15:51:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.