• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

При какви условия Доган може да отстрани Пеевски от ДПС: Анализ на Светлин Тачев

При какви условия Доган може да отстрани Пеевски от ДПС: Анализ на Светлин Тачев

/КРОСС/ За мен ситуацията в ДПС стигна до това ниво, защото Делян Пеевски получи власт, но той се опита да вземе повече, отколкото му беше позволено.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът Светлин Тачев. По думите му именно поради това Пеевски беше наказан. "Поискването на оставката му от почетния председател го вкарва в една битка, която изглежда трудно да бъде спечелена от него - просто защото Ахмед Доган изглежда като естественият лидер на "Движението за права и свободи". И това е чисто исторически, както и специфично от гледна точка на етническия компонент", коментира Тачев.

Според него обаче Делян Пеевски не е за подценяване. "Той не се отказва, което означава, че войната в партията може да продължи. Въпросът е до какво ще доведе: дали той ще има силата да доведе до разцепление, или всъщност Ахмед Доган и хората около него са по-силни и могат да го отстранят. Ако това е така, политическата кариера на Делян Пеевски приключва. Ако те успеят да го отстранят, той приключва чисто политически", убеден е Светлин Тачев.

Политологът смята, че дори да има нова политическа формация, която да е конкурент на ДПС, е невъзможно да победи в такава битка. "Няколко опита имаше такива. Последният по-силен беше ДОСТ на Лютви Местан - партия на етнически принцип, формация, която се оглавява от представител на турския етнос, който се обърна към този тип електорат и въпреки всичко се видя, че ДПС е центърът, който обединява тези хора", категоричен беше още Светлин Тачев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.