• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Възрастни хора настояват за втори коридор за пазаруване

Възрастни хора настояват за втори коридор за пазаруване

/КРОСС/ Масово хората над 65-годишна възраст искат още един коридор за пазаруване освен този между 8.00 и 10.00 ч. сутринта, определен от Здравното министерство, или сегашният да се измести към обяд.

Доводите - много е рано, отрязъкът е малък, пенсионерите са трудно подвижни, а някои магазини дори не са отворени по това време.

В 8.00 часа сутринта пазарът в "Младост" 1 е пуст, малките магазинчета около него са затворени. Раздвижването започва малко преди 9.00 ч. Един час за пенсионерите е пропуснат.

Наблизо има магазин на голяма верига, където се насочват и пенсионерите.

Масово те са недоволни от прозореца за пазаруване между 8.00 и 10.00 ч., но има пенсионери, за които коридорът е удобен.

Вчера здравният министър обеща при застудяване на времето коридорът да бъде изместен между 14.00 и 16.00 часа. Днес пък вътрешният министър Христо Терзийски каза, че пенсионер, който пазарува например в 10.30 ч. няма да бъде глобен, а ще получи устно предупреждение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

има нова заповед за пазаруване на пенсионерите Последно кога да пазаруват?

13.11.2020 18:22:16

Богомил Бонев

Представен като грижа за здравето на възрастните хора, т. нар. „Зелен коридор“ е санкция. Те трябва да имат предимство при пазаруването, както беше пролетта, а не дискриминация, която може да застраши здравето им. В главата на този министър на здравеопазването цари пълен хаос за последиците от неговите заповеди. Освен факта, че много лъже, като обяснява, че добре управляват кризата, той откровено нарушава закона. И при Ананиев беше хаос, но при Ангелов е още по-зле. Следващия път намерете министър, чието име започва с буквата „Б“, белким се промени нещо.

13.11.2020 16:02:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.