• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

„ЛЕВИЦАТА!“ подкрепя протеста на собствениците на фотоволтаични системи

„ЛЕВИЦАТА!“ подкрепя протеста на собствениците на фотоволтаични системи

/КРОСС/ „ЛЕВИЦАТА!" подкрепя протеста на собствениците на фотоволтаични системи тази сряда на детелината при главен път Русе-София. Това обяви пред медиите в Плевен председателят на АБВ Румен Петков. Той подчерта, че „ЛЕВИЦАТА!" многократно е алармирала за предстояща криза, в следствие на липса на регулация в сектора. А това на практика означава, че дойде момент, в който търговците на електроенергия от фотоволтаици не просто нямат печалба, но те се налага да плащат. Петков обясни, че на 19 май ножицата на т. нар. „балансираща методика" е достигнала 7-8000 лева - гаранция за фалитите на малки производители и загуба на 2-3 милиона лева за големите. Екстремните цени за балансиране на енергията за май 2024 г., освен, че създават риск от фалити във ВЕИ сектора, но водят до застрашаване на финансовата сигурност на пазара и сигурността на системата.

В контекста на политическите процеси, свързани с консултациите на парламентарно представените сили при президента, Петков изрази съмнение, че 50-ото Народно събрание е способно да излъчи стабилно правителство, което да гарантира развитие на държавата, мир и спокойствие и да гарантира политика, в основата на която да стои българският национален интерес и интересът на българските граждани. Нестабилността в цели сектори може да доведе до социален взрив, предупреди Петков. Той отбеляза дъното на близо 70% български граждани, непредставени в парламента - факт, който вкара в пленарната зала екзотични групировки, макар и малочислени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пак сме с мошениците.

25.06.2024 05:28:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.