• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Започна срещата между Кирил Петков и Володимир Зеленски

Започна срещата между Кирил Петков и Володимир Зеленски

/КРОСС/ Започна срещата между българския премиер Кирил Петков и украинския президент Володимир Зеленски, съобщават от Министерския съвет.

Двамата разговарят в Киев, където българската делегация е на посещение в Украйна
Очаква се след срещата Петков и Зеленски да дадат брифинг.

В рамките на визитата си Кирил Петков ще разговаря и с украинския си колега Денис Шмигал.

Заедно с премиера Кирил Петков са министърът на отбраната Драгомир Заков, народните представители Калоян Икономов, Станислав Балабанов и Атанас Атанасов, както и директорът на „Ситуационен център“ към МВнР Антон Марков.

Преди срещата със Зеленски, делегацията ни посети градовете Бородянка, Буча и Ирпин, където представителите на българската държава се запознаха с щетите и разрушенията.

Преди срещата с президента на Украйна, Петков бе попитан какво ще каже на Зеленски. "Ще му кажа, че България няма да бъде безучастна в тази трагедия", заяви българският премиер.

Във вторник румънска делегация бе приета от президента на Украйна Володимир Зеленски и имаше срещи с премиера Денис Шмигал и председателя на Върховната Рада Руслан Стефанчук. Представителите на Румъния посетиха селищата Бородянка и Ирпин в близост до Киев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нахилен идиот. И един който вече не е толкова нахилен. Докога ще търпим правителство, което изразява, ангажиращо, единствено собственото си мнение? Аз повече не искам да ги търпя. Оставка. Оставка. Оставка.

29.04.2022 18:05:21

Анонимен

Достойно защитаваме интереси на страна, която „не ни бръсне и за слива”.

28.04.2022 22:31:10

Анонимен

Най накрая достойна българска позиция!

28.04.2022 21:26:50

Анонимен

Докато се занимават предимно с Украйна нашите медии мълчат като риби за турнето на Помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евроазия Карън Донфрийд в страните от Западните Балкани, което ни касае пряко. В Скопие и Тирана тя е изразила силната си подкрепа за членството на РСМ и Албания в ЕС защото били изпълнили всички критерии за започване на преговорите. Под заглавие „ЕС трябва да започне колкото се може по-скоро разговорите с Тирана и Скопие” албанска медия интерпретира разговорите на Донфрийт при посещението си в тези столици, като основно се акцентира върху разговорите с македонският външен министър Османи. Прави впечатление, че никъде не е спомената България като страна, все едно не е фактор и е несъществуваща. След срещата си с Османи тя е заявила, че „ Бъдещето на Северна Македония е в ЕС тъй като е завършила всички необходими реформи за членство в ЕС”. Наред с многото похвали към Македония за свършената работа тя констатира, че „Северна Македония е показала, че в състояние да защитава правата на човека”.

28.04.2022 20:41:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.