• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Режисьорът Ясен Пеянков с премиера в Народния театър на 1 и 2 октомври – „Куклен дом, втора част“ от Лукас Нейт

Режисьорът Ясен Пеянков с премиера в Народния театър на 1 и 2 октомври – „Куклен дом, втора част“ от Лукас Нейт
Ролята на Нора ще изиграе Снежина Петрова

/КРОСС/ Един от най-успешните български артисти в САЩ - Ясен Пеянков, представя спектакъла „Куклен дом, втора част" от американския драматург Лукас Нейт в Народния театър. Премиерните дати са 1 и 2 октомври от 19:00 ч. на Камерна сцена.

Лукас Нейт продължава темите, заложени в класиката на Хенрик Ибсен, като деликатно и дълбочинно ни връща към дома на Торвалд Хелмер. Пиесата изследва не само динамиката на семейството, но и универсалните конфликти, присъщи на всички човешки взаимоотношения - сблъсъците между традиционното и модерното, между личното и социалното.

Ролята на Нора, която се завръща след 15 години, за да се изправи пред миналото си, е поверена на невероятната Снежина Петрова, чийто достоен партньор на сцената е Цветан Алексиев (Торвалд). Участват още великолепните Бойка Велкова (Ан-Мари) и Радина Боршош (Еми).

Тази постановка не е просто продължение на Ибсеновата драма, а съвременен поглед върху ролите на мъжа и жената в обществото, поднесен с изключителна прецизност и дълбочина на психологическото изследване. Режисурата на Ясен Пеянков - артист, който оставя значима следа както в САЩ, така и у нас, обещава спектакъл с изтънчен баланс между модерната интерпретация и класическата структура.

Пеянков е добре познат в света на театъра, не само като актьор и режисьор, но и като част от световноизвестната трупа на Steppenwolf в Чикаго - театърът, сред чийто основатели е Джон Малкович. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Крикор Азарян. От 1990 г. живее и работи в Чикаго, а от 2007 г. ръководи театралната катедра в Илинойския университет. 

Билетите за „Куклен дом, втора част" могат да бъдат закупени билетните каси на Народния театър, както и онлайн на следния линк: https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/kuklen-dom-vtora-chast

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.