• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7582
  •  GBP / BGN 2.3222
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Плевнелиев: Когато системните партии се разпадат, идва популизъм

Плевнелиев: Когато системните партии се разпадат, идва популизъм

/КРОСС/ „Когато системните политически партии се разпадат, идва популизъм". Така президентът на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев коментира в ефира на „Събуди се" политическата обстановка у нас. Той призна, че поглеждайки към парламента, вижда тежка криза на политическата система.

Плевнелиев посочи, че „очевидно има вътрешно несъгласие в самата ДПС за начина, по който тя е управлявана в последните месеци, вероятно и за перспективите, които новото ръководство налага". По думите му критичният момент за Движението е било гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС с първия мандат. „Очевидно тук се търси нова роля на ДПС отвъд идеите на сегашното ръководство в лицето на г-н Пеевски", смята президентът.

Плевнелиев прогнозира, че следват седми избори за по-малко от четири години. Той припомни, че при последния президентски вот половината от гласовете на ДПС отидоха в подкрепа на настоящия държавен глава Румен Радев, а другата половина от партията подкрепи кандидата на ГЕРБ - Огнян Герджиков. „На мен това ми казва, че разделението в ДПС по линията на бъдещото отношение към амбицията на президента Радев да вземе властта - Доган е по-скоро с Радев, докато Пеевски очевидно се изявява като тежък негов критик", каза още Росен Плевнелиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Още се сещам за времето когато този дебел беше спал по паркизти в Германия. Не е поумнял оттогава, не му помогна и дърпането на уши. И сега този нещастен клоун акъл раздава, анализи прави. Бах мааму. В качеството на какъв? С какви си камества? Ей заради такива уроди в политиката е кризата у нас. Прав е човекът пишещ по-долу. Ситуацията е революционна. И управляващите и масите не могат повече постарому. Системата в този си вид не се подава на оптимизация. Съответно не и със старите мутри или с нови мутри мислещи постарому.

13.07.2024 13:07:50

Анонимен

Щом системните партии се разпадат означава, че масите не ги приемат в този им вид и политики. Показател е ниската избирателна активност.

13.07.2024 11:03:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.