• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Росен Плевнелиев: Успехът на един лидер се мери единствено и само с успеха на обикновения човек

Росен Плевнелиев: Успехът на един лидер се мери единствено и само с успеха на обикновения човек

/КРОСС/ Президентът Радев още не е разбрал основния урок в политиката - успехът на един лидер в никакъв случай не се мери нито с рейтинга, нито с битките, които е спечелил или инициирал, не се мери дори и с това кой и как е критикувал. Успехът на един лидер се мери единствено и само с успеха на обикновения човек. Това каза Росен Плевнелиев - президент на Република България в периода 2012-2017 г., в предаването „Лице в лице" по бТВ.

Коментарът той направи по повод отговорът на настоящия държавен глава на поисканата от Плевнелиев оставка на командването на ВВС заради смъртта на двамата военни пилоти. „Учуден съм, както и цяла България, от тази изключително нервна, бих казал агресивна реакция на държавния глава. В последните три години има три катастрофи с трима загинали на Българските военновъздушни сили. Някой понесе ли отговорност? Само пилотите. Дали пак сега ще стане така? Затова се противопоставям на тази система във ВВС. Ако има толкова системни грешки постоянно, не само пилотите са виновни. Ако някой ви кара да правите сложни маневри във въздуха на ниска височина, не само пилотът е виновен. Проблемът е системен и той не опира само до пилотите, а до тези, които планират и които взимат решенията", аргументира се Плевнелиев.

Той отново поиска да бъдат отстранени ръководителят на учението и прекият му началник. Росен Плевнелиев обаче предположи, че това няма да се случи.

По повод спора с Македония президентът коментира, че реакцията на МВнР е била адекватна. „Не трябва да влизаме в провокациите на едно ново правителство, което тепърва ще търси още повече конфронтацията с България, защото това е в основата на тяхната програма. Не мисля, че днешните управляващи в Скопие искат да интегрират РСМ в Европейския съюз, не считам, че искат да направят съответните реформи", заяви той.

Българите трябва да знаят, че точно в тази РСМ основен инвеститор се превърна Китай, а финансирането на сега управляващите - от Унгария, допълни Плевнелиев. „България не успя да обясни своето вето добре, не успя да се позиционира като принципен, демократичен европейски играч в региона и се опасявам, че от този популизъм, който залива в момента и България, ние ще слезем на нивото на РСМ - две провинциални държави, които се боричкат, бият и взаимно си създават проблеми, а не виждат голямата картинка. България трябва да бъде по-мъдра, да отговори силно, но да се държи на ниво и да обясни своя план за Балканите на партньорите в ЕС и НАТО", смята Плевнелиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Певнелиев съди за нивото на другите от своето собствено ниво. Президент, който кюти под сянката на изпълнителната власт, която е отговорна за политическата и икономическа ситуация в държавата, а не президента и той ограничения не го е разбрал. Президентът Радев излезе с юмрук в подкрепа на недоволството на масите и показа, че е верен на тези, които са го избрали.

Преди 22 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.