• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Кръстьо Врачев: Проблемите на Пловдив област чакат своето решение от години

Кръстьо Врачев: Проблемите на Пловдив област чакат своето решение от години

/КРОСС/ „Пред област Пловдив стоят проблеми, които чакат своето решение години наред. Проблемът с трафика в област и град Пловдив е огромен и все още не е решен, като в последните три години от страна на управляващите не са приложени никакви мерки за неговото облекчаване и решаване. Повече така не може!" - заяви Кръстьо Варчев от „Възраждане", водач на листата за 17 МИР - Пловдив област на среща с граждани.

"Необходимо е решение, което да бъде в интерес на гражданите и бизнеса с цел оптимизация на възможностите за придвижване и избягване на трафика, подобряване на материалната и пътна инфраструктура, което би съдействало за повишаване на икономическата активност и търговия" - каза още Кръстьо Врачев.

В тази връзка той посочи два основни проблема, свързани с натоварения трафик в област и град Пловдив. - неосъщественото все още разширяване на околовръстния път на Пловдив и изграждане на югоизточния лъч, и разширяването на Карловско шосе с по две пътни платна и в двете посоки.

"Разширяване на околовръстния път на Пловдив и изграждане на югоизточния лъч е от изключителна важност за подобряването на трафика, бизнеса и икономиката в региона - уточни Кръстьо Врачев. Той допълни, че разширяването на Околовръстното шосе чрез изграждане на югоизточната тангента, която ще свърже Асеновградско шосе с магистрала „Тракия", е от изключителна важност за предприемачите в областта и за привличане на инвеститори, защото той ще подобри логистиката и осигуряването на бърза и кратка комуникация между града и заобикалящите го икономически зони. Със своите бързо развиващи се икономически зони Пловдив се превръща в един от големите индустриални центрове в цяла Югоизточна Европа. За да може да бъде икономически конкурентоспособен, е необходимо освен завършване на проекта за югоизточната тангента, да се инвестира и в разширяването на Карловско шосе, за да може да бъде цялостно облекчен трафикът в региона. Решение на този етап, за да може да продължи работата по изпълнението на двата проекта, е постигане на синхронизация между институциите и заинтересованите страни, отделяне на средства от бюджета и по-голяма ангажираност от страна на държавата" - допълни Кръстьо Врачев от „Възраждане".

"Възраждане" е с номер 12 в бюлетината
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.