• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Царският дворец в Кричим привлича стотици посетители

Царският дворец в Кричим привлича стотици посетители

/КРОСС/ Хиляди искрящи светлини озаряват царския дворец в Кричим и привличат посетители от цялата страна. Автори на нощния спектакъл под открито небе - Whisper of Lights, са двама млади мъже от София.

Светещ тунел с дължина почти 25 метра и над 50 000 лампички посреща посетителите още в началото на парка, за да ги поведе по трасе, дълго почти километър и половина, криещо изненади на всеки ъгъл.

„Наистина е магично, има там едни рози с едно сърце, изглежда много тематично и много ефектно", казва Кристина Гюргджийска.

Точно на поляната с 3000 светещи рози няколко мъже вече предложиха брак на своите половинки, казват организаторите.

А магическата гора е комбинация от светлини, цветове, природа и звуци, които карат хората да онемеят.

„Наистина е много красиво цялото място, аз за първи път съм тук и много се радвам че в България се случват такива неща", споделя Николета Андреева.

Подобни светлинни инсталации има на много места в Европа. Възхищението в хората кара двама специалисти по дигитален маркетинг да пренесат и у нас тази красота. В началото двамата не разбират нищо от електричество, но се захващат с идеята, за да преборят стреса.

„Започнахме да прекарваме повече време сред природата и тогава установихме, че би било изключително приятно да съчетаем магията на светлината и природата. И аз, и той смятаме че светлината може да озари всяко пространство, да го оживи и да даде друг поглед на посетители към него", казва един от организаторите Георги Колев.

Подготовката на събитието отнема почти година, а в продължение на месец двамата автори на проекта висят по дърветата, за да създадат тази красота.

„Избрахме царският дворец в Кричим заради природата, тъй като е уникално място, с богата история има много растителни видове и е изключително поддържан парк", казва другият организатор Димитър Мостров.

Почти половин милион лампички висят по дърветата в парка на двореца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.