• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Гроздан Караджов: Ще строим скоростен път за коридор номер 8 от Гюешево до Дупница

Гроздан Караджов: Ще строим скоростен път за коридор номер 8 от Гюешево до Дупница

/КРОСС/ Въпросът за ремонтите е ясен, тъй като ние имаме готовност, т.е. АПИ има готовност да ремонтира около 3000 км пътна мрежа.Това каза министър Гроздан Караджов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.  „Това беше потвърдено днес от прегледа, който направихме път по път на всички пътища, за които имаме достатъчно ясни данни. Първо, че са в достатъчно лошо състояние, че да изискват бързо ремонтиране, че са опасни, т.е. че трябва максимално бързо да започне техният ремонт, но че няма да правим компромис със Закона за обществените поръчки и този път за цялата тази пътна мрежа, която ще бъде ремонтирана, ще бъдат обявени поръчки по Закона за обществените поръчки. Те ще бъдат разделени в два класа – едната е за традиционните едногодишни все още договори за така наречения текущ ремонт и поддръжка. Това са всички дейности, които се извършват от АПИ по премахване на препятствия от камъни, от свлачища, от катастрофирали коли, поддръжка на маркировката, поддръжка на знаците, поддръжка на тунелите. Това и онези ремонти, които аз бих нарекъл по народному козметични ремонти, т.е. така известните „кръпки“.

За  тази година имаме над 450 милиона приходи от тол системата, обясни министърът.  Амбицията е за следващата година, т.е. за тази година 2022 г. този размер да се повиши с над 30%. Но понеже ще започнем късно, тъй като сега предстои за тол системата тепърва, аз трябва да извадя своите предложения за това какви цени с какъв обхват ще бъде тол системата. Моето предложение ще бъде за обхват, включващ и втори клас пътища от първокласната пътна мрежа. Това ще увеличи двойно километрите, които ще бъдат под режима на тол за товарните автомобили.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ние можем да си строим коридор № 8 докато албанският министър на транспорта разговаря с гръцкият си колега за изграждане на железопътна връзка между Албания и Гърция на албанския гр. Поградец с гръцкия пункт Йеропигис, с град Касториас, наричан от тях син коридор. Проектът води началото си от 2020 г. Предвижда се също свързване на Йонийската магистрала с албанският граничен пункт Какавия. В Албания въобще нямат намерение за ж.п. връзка между Поградец, РС Македония и България, част от същия този коридор № 8 от изток на запад, който ние свързваме с интеграцията на Западните Балкани.

14.01.2022 08:41:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.