• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Тагарев: Премиерът, а не президентът трябва да ни представя на Срещата на върха във Вашингтон

Тагарев: Премиерът, а не президентът трябва да ни представя на Срещата на върха във Вашингтон

/КРОСС/ Премиерът, а не президентът трябва да ни представя на Срещата на върха във Вашингтон. Главчев продължава външната политика на Денков - евроатлантическа. Не съм сигурен, че Радев би отразил изцяло тази позиция. Това заяви бившият военен министър Тодор Тагарев в студиото на "Твоят ден".

"Изпращаме класически въоръжения на Украйна, които се използват до 20 км, където войските на двете страни противостоят непосредствено една от друга. НАТО, като съюз, не предоставя военна помощ, това правят държавите членки, всяка според своите вътрешнополитически решения, затова понякога има ограничения, като например в САЩ", коментира той.

Според него има нарастване на натиска да бъде позволено използване срещу военни цели на предоставените оръжия за Киев. "Със сигурност се включват военни подразделения и системи, които обстрелват пряко граждански цели, тях можем да считаме за легитимни. Необходима е предвидимост на военната помощ, европейските страни не успяха да компенсират технологично липсата на навременна такава от САЩ. Някои държави предлагат да се заделят 0,25% от БВП за военна помощ за Украйна. Това е 10% от бюджета, а страни от Източния фланг вече го правят. НАТО е междудържавна организация, решенията се взимат от президенти и премиери. Скептичен съм, че това може да бъде решено с единодушие", заяви той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тагаренко, как се живее с усещането че почти всички те мразят и те приемат за предател на страната си? Грантовете успяват ли да компенсират продажността, гнусар?

28.05.2024 11:43:29

Анонимен

Такива указанияти ли ти дадоха когато те превикаха в Центъра, та пропусна да си скаръпиш и командировка.

27.05.2024 23:53:21

Анонимен

Аве питайте го този йорус /ако знае какво е това/ , служил ли е войник, и колко патрони има изгърмени ако въобще е стрелял ?!Да не се окаже -ха си му дал оръжие, ха не знае как се борави с него, и ха се гръмнал ?!

27.05.2024 20:29:23

Анонимен

Тагарев, чакам с нетърпение да иммаме възможност да се срещнем лично и да дискутираме спорните теми. Всякакви варианти са приемливи: по тъмна доба, в намален състав, с широко присоствие на обществеността. Предоставяме избора на атлантиците. Тръпнем в очакване. Отдавна.

27.05.2024 16:31:27

Анонимен

Главнокомандващ е прзидента, а не премиера. Не се поствяй над Конституцията. Президента е прдставител на нацията и народа.

27.05.2024 13:25:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.