• 12 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7881
  •  GBP / BGN 2.3366
  •  CHF / BGN 2.0856
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

ВАС прие като неоснователно искането на Андрей Гюров за отвод на председателя Георги Чолаков

ВАС прие като неоснователно искането на Андрей Гюров за отвод на председателя Георги Чолаков

/КРОСС/ Съдебният състав по административно дело № 7373 от 2024 г., образувано по жалба на отстранения подуправител на БНБ Андрей Гюров, единодушно отхвърли като неоснователно искането на жалбоподателя за отвеждане от делото на докладчика и председател на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Върховните съдии приемат, че изложените от Гюров твърдения в молбата му за отвод, представена накрая на второто съдебно заседание по делото днес, във връзка с публични изказвания на политика Христо Иванов, почиват на субективни възприятия, без да са свързани с конкретни обстоятелства, които обективно да пораждат основателно съмнение за безпристрастието на председателя на състава Георги Чолаков.

Съгласно чл. 329 от Закона за съдебната власт, от 15 юли до 1 септември, съдилищата са в съдебна ваканция и в този период дела не се разглеждат в открити съдебни заседания. Изключение се прави за определени категории дела, сред които попадат и делата, за които по закон се предвижда раглеждането в срок, по-кратък от един месец. В тази категория е и делото, образувано по жалба на Андрей Гюров, тъй като по закон ВАС трябва да се произнесе по него в 14-дневен срок. В тези случаи в съдилищата, включително и във ВАС делата се разглеждат от дежурни състави.

Дежурните състави във ВАС за периода на съдебната ваканция са определени със заповед на председателя на съда `№ РД-06-136/10.06.2024 г., издадена на основание чл. 329, ал. 4, във вр. чл. 122, ал. 1, т. 2 и 5 и ал. 5 от ЗСВ.

Трайна и последователна е практиката на ВАС в периода 15 юли - 1 септември, делата, които подлежат на разглеждане в открити съдебни заседания да се разпределят на случаен принцип между съдиите, които са определени да бъдат дежурни в съответната седмица, съгласно цитираната заповед на председателя на ВАС.

Съдебният състав цитира в своето определение и всички административни дела, разпределени по този ред.

Определението по административно дело № 7373 от 2024 г. е окончателно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ха,този нотариус,преквалифизиран в шеф на НАС,не бил имал нищо общо с Шиши?! Всичко има край.И това безобразие ще свърши.

08.08.2024 17:54:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.