• 15 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7919
  •  GBP / BGN 2.3377
  •  CHF / BGN 2.0787
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Изключителен успех за българските производители на оранжерийна продукция на FRUIT ATTRACTION 2024 в Мадрид

Изключителен успех за българските производители на оранжерийна продукция на FRUIT ATTRACTION 2024 в Мадрид
Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция отбелязва едно от най-силните си участия на специализирани международни изложения

/КРОСС/ Български производители на оранжерийна продукция отбелязаха едно от най-успешните си участия на търговски изложения в чужбина. Потокът от посетители на националния щанд на страната ни на FRUIT ATTRACTION 2024 не е прекъсвал нито за миг през трите дни на международния форум в Мадрид. Изложението за пресни плодове и зеленчуци в испанската столица е едно от най-големите в Южна Европа и се провежда в ключов момент от цикъла на търсене и предлагане на свежи продукти, при планиране на търговските кампании в цял свят за следващата година. Българското участие се организира от Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП), с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие".

Масите, отрупани със свежи чушки, домати, краставици, ябълки, тикви, нар на „ЕКОФРУТ К и К" EООД, ЗП Виктор Асенов, „ДЕИВ-2007" ЕООД, „ГЕОСЕМСЕЛЕКТ" ООД, ЗП Петя Нановска, "АМИТИЦА" ООД привличаха погледите на професионалните посетители с качеството, вкусовете, цветовете и ароматите на слънчевата ни страна. На щанда на БАПОП се представиха също фермери и овощари от партньорски организации, като Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните и Съюза на дунавските овощари, както и асоциирани членове на БАПОП - „Муров" ООД, "Ондо Солюшънс" ООД, "AGRO SOLIS" JSC и други.

„За нас, като организатор на българското участие, най-ценна бе възможността да покажем родното производство и нашите изложители да реализират всички предварително планирани срещи и многобройни търговски контакти на място, за да намерим нови пазари за българската продукция", каза Теодора Кръстева - изпълнителен директор на БАПОП. По думите й, запознаването с новостите в сектора и последните постиженията на научните институти и иновативните компании е било от изключителна полза за стопаните, за да могат да ги приложат във фермите и оранжериите, и да повишат добивите, качеството и трайността на плодовете и зеленчуците. „Горещата и суха година постави на изпитание много земеделски производители и целият бранш прояви голяма гъвкавост и адаптивност. Тук видяхме решения, които да подкрепят бизнеса в климатичните и технологични предизвикателства, но видяхме и потенциал да увеличим мащабите на продажбите си, ако обединим усилия и съумеем да посрещнем заявките за количества на големите търговци от Европа и Латинска Америка и традиционните ни бизнес партньори. Това е следващата ни сериозна задача и цел", подчерта Теодора Кръстева.

Fruit Attraction тази година отбеляза най-голямото изложение в своята история с 2 146 фирми-участници от 56 държави, което представлява увеличение от 7 % в сравнение с 2023-та, 70 000 квадратни метра разгъната площ и повече от 100 000 търговски посетители от 145 държави. Гостуващ регион на 16-ото издание на форума бе Андалусия, а съпътстващите дейности и услуги демонстрираха трендовете и иновациите, които ще ръководят развитието на индустрията в следващите години. Най-впечатлени българските участници си тръгнаха от видяното в зоната Innova&Tech с иновативни техники и продукти за справяне с големите предизвикателства на нашето време: устойчивост, управление на водите, увеличаване на производството. Интерес предизвикаха и традиционните Innovation Hub и Innova Forum с технически сесии и секторни събития за обмен на знания, както и дигиталната платформа LIVEConnect за управление на мрежа от контакти, продукти и услуги, виртуални срещи и секторно съдържание.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.