• 08 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8051
  •  GBP / BGN 2.3171
  •  CHF / BGN 2.0140
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

След отхвърления проектокабинет „Желязков” ще се намери ли изход от политическата криза или следват нови избори

След отхвърления проектокабинет „Желязков” ще се намери ли изход от политическата криза или следват нови избори

/КРОСС/ Редовно правителство или предсрочен вот? Какво е решението на политическата криза? Има ли политическа воля за реализиране на третия мандат? Ще продължи ли разцеплението в ДПС? Темата в студиото на „Здравей, България" анализираха социологът от „Галъп" Андрей Райчев и политолозите проф. Румяна Коларова и проф. Светослав Малинов.

Ако трябва да говорим за вероятности - най-вероятно е да има предсрочни избори през втората седмица на октомври. За да може кампанията да се разгърне след 15 септември. Що се отнася до третия мандат - все още има минимална възможност за него, но ако всички се отнесем сериозно и без подигравки към темата за експертен кабинет", заяви проф. Малинов.

Според проф. Коларова „не е възможно да има съгласие за кабинет с третия мандат".

В текущата ситуация не виждам как би могло да се сформира подобно правителство. Защото нито за първата, нито за втората политическа сила е възможен такъв кабинет. Това означава, че трябва да се сбъдне конструкцията мечта на „Възраждане" - всички срещу ГЕРБ и ДПС. Но не мисля, че това е възможно. В момента изборите са не само най-вероятният, но може би и единственият възможен изход, подчерта тя.

По думите на Райчев „България в момента е в ситуация на белким, санким и чунким". Белким изразява някаква малка надежда, че ще стане. Санким е скептицизъм, а чунким изразява нещо враждебно срещу теб. Това е състояние, неизразимо на евроатлантически език. това е много българско състояние, посочи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.