• 02 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8229
  •  GBP / BGN 2.3076
  •  CHF / BGN 2.0169
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

И .ф. гл. прокурор Борислав Сарафов приветства младшите прокурори и следователи, завършили НИП

И .ф. гл. прокурор Борислав Сарафов приветства младшите прокурори и следователи, завършили НИП

/КРОСС/ И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов приветства младшите прокурори и следователи, които получиха своите решения за назначаване след успешно завършено първоначално обучение в Националния институт на правосъдието (НИП). Осемнадесетият випуск от създаването на института се състои от 19 прокурори, 15 следователи и 30 съдии.

Главният прокурор посъветва младшите магистрати в професионалния си път да се ръководят от спазването на закона и да проявяват човещина: „Поставяйте се на мястото на пострадалия, на жертвата. Върху вас пада отговорността да прилагате закона, но и да прилагате човещината". Борислав Сарафов се обърна специално към следователите като определи професията им като най-вълнуващата и най-интересната.

„От вашето усърдие и професионализъм, от събраните доказателства, зависи хода на цялото дело", заяви главният прокурор. На младшите прокурори главният прокурор напомни, че техните решения ще определят човешки съдби и че тогите, които от днес ще носят, са огромна отговорност. Той им пожела да работят така че да се гордеят със себе си и да пазят авторитета на съдебната власт.

На церемонията по завършването на випуск 2023/2024 г. присъстваха директорът на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева, заместник министърът на правосъдието Бисерка Цанева, председателят на ВАС Георги Чолаков, и.ф. директорът на Националната следствена служба Ивелина Христова, Евгени Иванов - член на Висшия прокурорски съвет и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.