• 22 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Си Дзинпин: Стратегическото партньорство на Пекин с Москва е сила за стабилност на фона на най-значимите промени, наблюдавани от един век

Си Дзинпин: Стратегическото партньорство на Пекин с Москва е сила за стабилност на фона на най-значимите промени, наблюдавани от един век

/КРОСС/ Международната ситуация е обхваната от хаос, но стратегическото партньорство на Пекин с Москва е сила за стабилност на фона на най-значимите промени, наблюдавани от един век. Това заяви китайският президент Си Дзинпин, цитиран от Ройтерс.

През месец май двамата лидери обещаха "нова ера" на партньорство между двамата най-мощни съперници на Съединените щати, които те представят като агресивен хегемон от Студената война, сеещ хаос по света.

В момента светът преминава през промени, невиждани от сто години, международната ситуация е преплетена с хаос. Но аз твърдо вярвам, че приятелството между Китай и Русия ще продължи с поколенията и отговорността на великите държави към техните народи няма да се промени, посочи китайският президент при откриването на срещата на върха на БРИКС в Казан.

Съединените американски щати определят Китай като най-големия си конкурент, а Русия като най-голямата заплаха за националната държава, а президентът Джо Байдън каза, че демокрациите са изправени пред предизвикателство от автокрации като Китай и Русия.

Руският президент Владимир Путин нарече Си "скъп приятел". Той отбеляза, че руско-китайското сътрудничество в световните дела е един от основните стабилизиращи фактори на световната сцена. Възнамеряваме допълнително да подобрим координацията на всички многостранни платформи, за да гарантираме глобалната сигурност и справедлив световен ред, каза още Путин.

Според Си Дзинпин сътрудничеството в БРИКС е най-важната платформа за солидарност и сътрудничество между страните с нововъзникващи пазари и развиващите се страни в света днес. Той посочи, че това е основна сила в насърчаването на реализацията на еднаква и организирана глобална многополярност, както и приобщаваща и толерантна икономическа глобализация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.