• 25 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8108
  •  GBP / BGN 2.3505
  •  CHF / BGN 2.0920
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Климент Шопов: Започнахме дискусията за вредите от хазарта, която завърши със законодателни промени

Климент Шопов: Започнахме дискусията за вредите от хазарта, която завърши със законодателни промени

/КРОСС/ Някои проблеми в обществото са дълбоко спящи ракови клетки, които бавно унищожават живия организъм на държавата ни, като разболяват обществото ни и не пощадяват дори най-уязвимите и най-малките. Хазартът е зависимост, която разболява, бързо води до разруха и недоимък, а често и до дългово робство на цели семейства. Въпреки че зависимостта от него е силно опасна, той свободно се рекламираше в българските медии, а всеки от нас е чувал реклама, докато пътува в автомобила с детето си. Така рекламите на хазарт ни дебнеха от всеки ъгъл - преки и агресивни, те въздействат на малки и големи и ги водят към залите, в които често има влизане, но няма излизане. Работейки по тематa се запознах с много човешки съдби. Тази на двете малки деца на 8 и 6 години, които стоят на вратата на казиното и молят охраната родителите им да излязат, защото са гладни и не са яли нищо от два дни, съдби на хора, проиграли домовете и бъдещето си. Няма да е пресилено да кажем, че хазартната зависимост е нож в сърцето на нацията ни, защото тихо я разболява и унищожава.

С внасянето на Закона за изменение и допълнение на Закона за хазарта ние от "Възраждане" искаме да спасим десетките хиляди българи от хазартната зависимост, най-често определяна като „тихата зависимост". От нашата партия никога не сме били тихи и затова вдигнахме глас за промени, които целят основно няколко неща: да се спрат рекламите, свързани с хазартни игри; да се въведат промени в регистъра за уязвими лица; да се промени принципа на разплащането на печалби; да се увеличи вноската за социално отговорно поведение, като тя стане процент от направените залози. Предложихме събраните от държавата средства да бъдат разходвани само за развитието на масовия и професионалния спорт, настоявахме и да се увеличат данъците, като се уеднаквят за всички видове игри. Законопроектът срещна силен отпор от останалите политически сили, участвали в безпринципни сглобки и коалиции, но предизвика широка обществена дискусия, която доведе до промени. Днес рекламата на хазарта в българските медии е спряна, освен в тези от тях, които открито нарушават закона и за които е нужно да има санкции. Вече по радиото и телевизията не се чуват реклами на казина и игрални зали, а външната реклама е по-малко агресивна. Това са малки стъпки и малки промени, а ние от "Възраждане" ще продължим да се борим с хазартната мафия. Хазартът трябва да бъде силно ограничен, защото разяжда обществената тъкан. Дайте ни шанс да продължим. Гласувайте за "Възраждане"!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.