• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Как да изберем лаптоп втора употреба?

Как да изберем лаптоп втора употреба?

/КРОСС/ Формулата "качествена техника на достъпни цени" е възможна, ако заложите на варианта втора ръка. Ако ви трябва лаптоп с добри характеристики, можете да обмислите тази възможност. Въпреки че е предизвикателство да намерите едновременно запазен, качествен и евтин преносим компютър втора употреба, ако следвате определени критерии, това е напълно възможно. Вижте как.

Кои са стъпките при избора на преносим компютър втора употреба?

Ето няколко основни стъпки, които ще ви помогнат да направите най-правилния избор:

1. Определете от какво се нуждаете - преди да започнете да пазарувате за употребявани лаптопи е необходимо да решите за какво точно смятате да го ползвате. Обмислете параметрите на техниката, свързани с батерията, процесора, паметта и видео картата, както и типовете програми, които планирате да използвате. Това ще ви помогне да стесните търсенето си до този вид преносими компютри, които най-точно отговарят на характеристиките.

2. Проучете опциите на пазара - след като сте наясно от какъв тип - употребяван или ремонтиран лаптоп, се нуждаете, определете моделите, които имат съвместимост с вашите критерии. Потърсете допълнителни мнения, за да знаете какво да очаквате по отношение на производителността и функциите.

3. Проверете състоянието - когато се спрете на определен модел, който ви интересува, не забравяйте да огледате внимателно състоянието му. Внимавайте за физически повреди, като следи от драскотини, вдлъбнатини или пукнатини по дъното или по външните части, и се уверете, че всички портове и клавиши работят правилно. Пробвайте клавиатурата и тъчпада, за да се уверите, че функционират максимално добре. Проверката на употребяваните лаптопи е от изключително голямо значение, ако искате да се сдобиете с устройство, което ще ви върши максимално добра работа в дългосрочен план.

4. Проверете функционалността на батерията - един от най-важните компоненти на лаптопа е батерията. Не забравяйте да поискате информация относно това колко издържа батерията на употребявания преносим компютър и се уверете дали издържа достатъчно дълго. Ако батерията е стара и вече не функционира ефективно, ще трябва да вземете предвид цената за подмяната на този компонент.

5. Проверете спецификациите - не забравяйте тази стъпка, за да сте сигурни, че те покриват вашите нужди. Проверете параметрите на процесора, RAM и паметта, за да се уверите, че са достатъчно надеждни за програмите, които планирате да използвате. Характеристиките на употребявания лаптоп са от съществено значение за неговата функционалност в следващите години, в които планирате да работите с него.

6. Проверете за наличие на гаранция - ако преносимият компютър все още е в гаранция, това означава, че при евентуални повреди ще можете да го ремонтирате напълно безплатно в някой от сервизите на производителя. Попитайте продавача в магазина или фирмата, от която закупувате употребявания лаптоп, и изискайте документ, който да удостоверява гаранционния срок.

Какво ни съветват специалистите от Bazar.bg?

Проверете цената на употребявания модел спрямо други подобни от същата марка, за да сте сигурни, че получавате наистина изгодна ценова оферта. Бъдете внимателни с продукти, които изглеждат твърде добре. Много често, в такива случаи, можете да получите продукт, който да е тежко повреден и нефункционален. Проверката на пазарните цени ще ви ориентира към какъв ценови диапазон да се насочите.

При избора на употребяван преносим компютър, от съществено значение е не само да направите подробно проучване, но и да проверите функционалността и техническото му състояние. Експертите от сайта за публикуване на обяви Bazar.bg съветват да не пренебрегвате тези стъпки при избора, защото те могат не само да ви гарантират по-добро качество, но и по-изгодна цена.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.