• 22 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8021
  •  GBP / BGN 2.3475
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

„Проявления на любовта" Иван Пенчев, цигулка и Деница Димитрова, арфа 25.10.2024, петък, 19 часа, камерна зала България

„Проявления на любовта" Иван Пенчев, цигулка и Деница Димитрова, арфа 25.10.2024, петък, 19 часа, камерна зала България

/КРОСС/ Вълшебната цигулка на Иван Пенчев и нежното обаяние на арфата на Деница Димитрова ще потопят публиката в музикалния разказ „Проявления на любовта". Двамата известни и оценени музиканти, техният висок професионализъм по родните и световни сцени, ги събира не само в живота, но и на музикалния подиум на 25 октомври в камерна зала България. Всеки на своя изключителен инструмент заедно ще изсвирят музикалното пътешествие през молитвени състояния, отразяващи общуването и любовта към Бога, единението с него, себепознанието.

Програмата ще потопи слушателите към съзерцанието на природата, вдъхновението от нея и отъждествяването на нейните прелести с емоционални състояния, породени от любов, като завършат с празнично, танцувално настроение, с изненада за меломаните.

Музикантите почитат годишнината от рождението на Арво Пярт, който е сред най-изпълняваните съвременни автори. Заради авангардния дух на ранните си творби и религиозният аспект на неговата музика през 70-те, Пярт е критикуван постоянно от официалната съветска власт и музикалните институции.  Творчеството на Пярт е богато и многостранно. То включва множество мащабни композиции за хор и оркестър, четири симфонии, произведения за солисти и оркестър, както и множество хорови пиеси и камерна музика. 

Музикантите са подбрали програма, която да зарадва всеки гост на концерта, съставена от популярни класически произведения и непознати за широката публика музикални шедьоври. В програмата ще се насладите на произведенията на: Йохан Себастиан Бах - "Erbarme dich" из Матеус Пасион Гаетано Доницети - Соната за цигулка и арфа Арво Пярт - "Отражение в огледалото" Жул Масне, "Молитва" и "Размишление" Франц Крайслер- "Любовна мъка" и "Хубавият розмарин" Клод Дебюси : "Лунна вечер" и "Красива вечер" Антонин Дворжак - "Хумореска" Камий Сен-Санс - "Лебедът" Марсел Турние -"Феерия" за соло арфа Виторио Монти - "Чардаш".

Билети на касата на залата и онлайн:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/proyavleniya-na-lyubovta-sofiya-bulgaria-hall-kamerna-zala-639700/event.html

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.