• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Путин назначи свой бивш телохранител, спасил го от мечка, за командващ защитата на Курск

Путин назначи свой бивш телохранител, спасил го от мечка, за командващ защитата на Курск
Информацията е на "Дейли телеграф"

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин е назначил един от бившите си телохранители за ръководител на разпоредената лично от него операция срещу украинското навлизане на руска територия, пише британският в. "Дейли телеграф".

Алексей Дюмин, който е охранявал лично Путин по време на първите му два президентски мандата, е смятан за евентуален наследник на лидера на Кремъл. Той е обявен за "куратор на операцията по освобождение на Курска област", информираха днес руски военни блогъри, цитирани от "Дейли телеграф".

"Назначението на Алексей Дюмин като висш представител с пълна власт за справяне с оперативната криза в Курска област е знак, че структурите на сигурността са неспособни да решат проблемите в координацията си сами и без намесата на властта в Москва", пише в приложението "Телеграм" известният руски военен блогър с позивна "Рибар".

Дюмин става известен, след като спасява Путин от мечка в първото десетилетие на настоящия век. Той говори за случката в интервю за руския в. "Комерсант" през 2016 година. Путин спял на една от летните си вили, когато мечката се приближила до стъклената врата на помещението.

"С животното се гледахме в очите, то отстъпи малко. Тогава аз отворих вратата и изпразних почти целия пълнител на пистолета в краката му. Стана ми жал за мечката", казва Дюмин. Мечката си тръгнала, а Путин засипал телохранителя си с похвали.

Дюмин е бил и заместник-директор на военното Главно разузнавателно управление (ГРУ), като се смята, че през 2014 г. е ръководил специалните сили при анексирането на Кримския полуостров. През 2016 г. Путин го назначава за губернатор на Тулска област. Призован е обратно в Москва през май тази година, за да оглави Съвета за сигурност.

Новината за назначаването му начело на отбраната на Курска област бе потвърдена за англоезичното интернет издание "Москоу таймс" от депутата в руската Държавна дума (долната камара на парламента) Николай Иванов.
"Алексей Генадиевич Дюмин бе призован вчера и упълномощен да ръководи контратерористичната операция", заяви Иванов пред частната рускоезична телевизия RTVI, цитирана от "Москоу таймс".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Отново изключително тъпа и манипулативна статия. Първо не е Дюмин, а Дьомин. Второ: може и да е бил някога телохранител, ама в момента е един от заместниците на военния министър, така че има пряко отношение към проблема. Назначаването на Дьомин не означава безсилие на, както там ебританският дебил пише, неспособност на службите за сигурност да се справят със ситуацията, а подчертава приоритета на ситуацията. Между другото, има голяма вероятност Дьомин да замени Путин, когато му дойде времето, така че сега набира опит на различни направления. Дебилният автор избягва да очертае най-вероятния завършек на авантюрата, така че се налага друг да го направи. Укрите ще бъдат унищожени, както в Курска област, така и на фронта. Украйна ще подпише капитулация на условията на Путин и ще остане без излаз на Черно море. Бъдещето и като административно образование засега тъне в мъгла. Очаква ги разруха, демографска криза и засилена криминогенна среда. Бог да им е на помощ. Слава на Русия.

14.08.2024 09:41:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.