• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Проф. Кирил Топалов: Историческата комисия в РСМ работи под политически диктат

 Проф. Кирил Топалов: Историческата комисия в РСМ работи под политически диктат

/КРОСС/ В предаването „Тази сутрин" по бТВ проф. Кирил Топалов, каза че съвместната комисия между България и РСМ работи, но те прекъснаха работата заради изборите. „И почти година оттогава не работим. Ние не сме спирали работата, но те спряха. Което е ясно, че тяхната комисия работи под политически диктат, те работят в синхрон с политическата ситуация в страната. Докато ние сме се срещнали само няколко пъти с външния министър. Ние не работи под диктат."

Всеки проблем може да бъде награден с положително развитие, но какво надграждане има предвид Кирил Петков, не мога да кажа, но например има индикации да се развива повече бизнесът, това всеки го желае, обясни проф. Топалов. „Но историческите приоритети, историческите приоритети са много важни и те не могат да бъдат жертвани в името на други интереси".

Аз предполагам, бе новият външен министър ще ни покани на разговор, както досегашните външни министри са ни казали и ще можем да обменим мисли по тази тема и да си бъдем взаимно полезни, допълни историкът. „В ЕС има доста гласове, че Албания е по-готова от РСМ. От наша гледна точка ние също можем да кажем, че Албания е по-готова, тя не развива отрицателни политики към България".

Ние в комисията се убеждаваме непрекъснато, че комуникацията става все по-трудна, обясни проф. Топалов. „С течение на времето по всички неща, по които сме се били разбрали относно Самуил, относно Свети Климент Охридски и Наум, започват да отпадат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Т.н. РСМ чувства зад гърба си подкрепата на силни държави и очаква България да клекне. България е самотна, но историята показва многократно, че е побеждавала, когато се е държала героично, защитавайки своите национални интереси.

14.12.2021 13:00:03

Анонимен

Нищо чудно за т.н. „македонска“ азбука. Крайно време е нашите „държавници“ да схванат, че Украйна за Русия е това, което е Македония за България. И поддържайки сляпо Украйна ние подстрекаваме Русия да ни го връща за Македония. И така стигаме до необходимостта от истински балансирани отношения с Русия и известна сдържаност към Украйна, където живеят огромна маса българи, наречени от Екатерина Велика „татари“, само защото са мюсюлмани, а не православни!

14.12.2021 11:20:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.