• 16 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7579
  •  GBP / BGN 2.3207
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Министър Стоянов: Испания ще изпрати два самолета за гасене на пожарите у нас

Министър Стоянов: Испания ще изпрати два самолета за гасене на пожарите у нас
Всяка от машините е с вместимост около 6 тона

/КРОСС/ „По Механизма за гражданска защита на ЕС получихме отговор от Испания, която има възможност и ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона. Имаме потвърждение, че до края на днешния ден летателните машини ще пристигнат и вероятно ще се включат в гасенето още в утрешния ден". Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той посочи, че в района на ямболските села пожарната обстановка остава динамична. „Започваме да ограничаваме един от фронтовете, но температурата остава висока, има и силен вятър. На места все още огънят се развива върхово, което ни затруднява. По тази причина днес тук работим с 4 хеликоптера - на МО и изпратените от Чехия", каза Стоянов и потвърди, че към момента e овладяна ситуацията в района на село Голям манастир.

„Няма опасност за хората, обезпечени са селата, около тях работим с тежка техника, правим просеки, за да не допуснем огънят да влезе в населените места. По един от фронтовете на пожара, засегнал Крайново, Странджа, Голям Дервент и Воден, работим съвместно с колегите от Турция. Няма опасност за хората, има много техника", посочи още министърът.

„Най-важното е, че няма жертви и пострадали, освен двама пожарникари, които отново са на терен", подчерта вътрешният министър и посочи възможностите за подпомагане на засегнатите чрез Министерството на труда и социалната политика и чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, след като местната администрация опише щетите. Днес на двама жители на село Воден, най-тежко пострадали от стихията, ще бъдат предоставени изцяло оборудвани фургони, в които да се подслонят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Испания ще изпрати два самолета за гасене на пожарите у нас-както казваше малчугана в един български филм: Татко ща ми купи колело, ама друг път. ЕС гледа как изгаряме и си трайка, няма никакви решения на чевръстата баба урсуза. Малииии, какъв вой щеше да нададе тая , ако бяхме поискали помощ от Русия. Можем да изгорим до крак, но няма да предадем най-ценната евроатлантическа безЦЕННОСТ-РУСОФОБИЯТА!

19.07.2024 18:51:42

Анонимен

Дано св.Илия се смили и ни дари с дъжд. Друго при тези некадърници няма да ни помогне.

19.07.2024 15:23:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.