• 24 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8165
  •  GBP / BGN 2.3522
  •  CHF / BGN 2.0940
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Андрей Райчев: Хората са отвратени от изборите, докато технологията върви

Андрей Райчев: Хората са отвратени от изборите, докато технологията върви

/КРОСС/ Винаги сме избирали между идеи - либерални, леви, контрол (ПП-ДБ), прагматична политика (ГЕРБ). За пръв път имаме ситуация, при която се бият идеи и технология (г-н Пеевски). Имаме традиционното суетене на идеите и един човек, който не разказва някаква идея - говори се само за технология.

„От една страна имаме принципна позиция - хората са отвратени от изборите, докато технологията върви. Тя мина в най-неочакваното място, не в партиите, които са в криза, а в ДПС. Това е много опасна ситуация за страната, защото технологията не бива да се допуска до властта. Тя ще ни навреди като изкуствения интелект", подчерта той.

Райчев допусна, че ще има изборни манипулации. „Всичко до едно е технология. Това е огромен тест към идейните партии, при които корупцията не е водеща. Трябва да се осъзнае опасността, че идеите могат да бъдат подменени", предупреди социологът.

„ПП-ДБ не са се извинили, че са арестували Борисов и после управляваха с него. Те не смятат, че са извършили нещо нередно - напротив, гордеят се. Те водят политика на слепци. Легитимираха и Пеевски", обясни Андрей Райчев.

Според социологът може да се оформи коалиция със следния състав Борисов - ПП - Слави Трифонов и БСП. ДПС-тата не е ясно каква подкрепа ще получат. Не се вижда много голям Пеевски. Доган се бие за някакви остатъци, докато при Пеевски има ръст. Има ужасни неща, за които не се говори - Украйна, зеленото и Ковид. Това са много големи и скъпи провали, които трябва да се посрещнат. Трябва да се смени курса - да се намали харченето и да се стабилизират нещата, за да не попаднем във водовъртежа", посочи Райчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това дори не са баналности. Интересното е че Райчев понякога казва нещо смислено. Този път не е успял. Първо, няма партии формиращи програмата си на основата на идеология. БСП имаха някакъв шанс в това отношение, но го изгубиха. ГЕРБ, ПП, и ДПС са клиентилистки парти, групи по интереси и обръчи от фирми. ДБ са объркани идиоти, които осират всичко до което се докоснат, но с много приказки. Добра комбина са са ПП, с които много си приличат в това отношение. Възраждане поне имат ясно формулирани симпатии и антипатии и поне са готови да водят политика основана на рационализъм а не на идеологеми и външнополитически алабализъм. ИТН нямат идеология и сматат че за да си успешен е достатъчно да си честен. Хората никога не са гласували за идеи. Който гласува, в повечето случаи гласува по инерция и от лоялност, гробарите гласуват семейно да не им пропадне бизнеса, ПП симпатизантите гласуват за да усвоят парите от държавния департамент, останалите гласуват против тези, които най-много мразят.

Преди 20 минути

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.