• 07 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Опасно горещото време продължава, ще има и валежи с гръмотевични бури.

Опасно горещото време продължава, ще има и валежи с гръмотевични бури.

/КРОСС/ Остава в сила опасно горещото време, макар че областите с обявено предупреждение код жълто от ден на ден постепенно намаляват. Максималните температури днес ще останат без съществена промяна, спрямо вчера - между 32° и 37°, в София - около 34°. В Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, главно в планинските райони и в Дунавската равнина ще превали и прегърми. В Източна България ще остане слънчево. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен от изток-югоизток.

Денят и утре ще започне съсслънчево време. След обяд в западната половина от страната отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. В планинските райони там се очакват временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки.

Захлаждането на фона на валежите ще бъде съвсем символично - максималните температури ще се понижат с около градус и ще са между 31° и 36°, в София - около 33°. В 11 области от страната остава в сила код жълто.

За пореден ден на морския бряг ще се задържи слънчево, в комбинация с умерен вятър с посока от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 28° до 30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънчево ще бъде и в планините, с изключение на масивите в западната половина от страната, където в следобедните часове ще има райони с временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Западна и Източна Европа, на Пиренейския полуостров, както и в повечето райони от Балканите. На много места в Централна Европа ще се развива купесто-дъждовна облачност и се очакват краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

У нас, през първата половина от новата седмица, в следобедните часове, главно в планинските райони в западната половина от страната ще има валежи и гръмотевици, по-интензивни във вторник. Дневните температури слабо и временно ще се понижат, от сряда отново ще тръгнат нагоре.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.