• 27 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Иван Делчев: Складовете за пиротехника в Елин Пелин нямат разрешение за ползване

Иван Делчев: Складовете за пиротехника в Елин Пелин нямат разрешение за ползване
Това обяви следователят от НСлС, разследващ взривовете

/КРОСС/ Складовете в Елин Пелин, в които избухна експлозия и отне живота на трима души, са нямали разрешение за ползване. Това обяви в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов" следователят от Националната следствена служба, разследващ взривовете. „От склада с оцелелите боеприпаси до офисните помещения не са имали разрешение за експлоатация. Това научих от главния архитект на Елин Пелин", допълни Иван Делчев.

По думите му пиротехническите изделия, които останаха незасегнати от пожара, все още се извозват от склада. „Ако те бяха избухнали, в града щеше да има много повече жертви и разрушения", обясни следователят. Двете основни версии на следствието са човешка грешка и техническа неизправност, породена от високите температури.

Според него Борислав Сарафов трябва да изкара пълен 7-годишен мандат. „На протеста пред Съдебната палата в София присъстваха адвокати, които никога не съм виждал на етап досъдебно производство, по наказателни дела или в съдебна зала. Според мен има изборен мотив и нагласяване на този протест", посочи Делчев. Мнението на гилдията е, че предложение за номинация на главен прокурор трябва да могат да правят и Общото събрание на следователите, и това на прокурорите в България. По закон сега такова предложение могат да внасят министърът на правосъдието, поне трима членове на Съдийската колегия и Пленумът на Върховния административен съд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.