• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Поредна технологична иновация на Siemens осигурява най-точна ЯМР диагностика с невиждана досега скорост и минимален престой за пациента в апарата

Поредна технологична иновация на Siemens осигурява най-точна ЯМР диагностика с невиждана досега скорост и минимален престой за пациента в апарата
Над 5 хиляди пациенти са диагностицирани на надградения с ново поколение изкуствен интелект ЯМР апарат в Клиника „Медикус Алфа“ - Пловдив

/КРОСС/ Ядрено-магнитен резонанс с изкуствен интелект максимално съкращава престоя на пациента в апарата и осигурява безупречна прецизност на изображенията в отделението по Образна диагностика на Клиника „Медикус Алфа", Пловдив. Апаратът комбинира достиженията на пробивните иновации на съвременната диагностична техника на Siemens - високотехнологична цифрова система, изкуствен интелект и нова сила на полето, които разширяват значително обхвата на клиничните приложения на магнитния резонанс в медицината.

Поредното надграждане за изкуствен интелект, внедрено в ЯМР на „Медикус Алфа", се нарича Deep Resolve. Това е прогресивна, базирана на изкуствен интелект (AI) реконструкция на изображения, за която очакванията са да формира бъдещето и да постави нови стандарти при получаване на магнитно-томографски изображения.

Със своята невронна мрежа Deep Resolve радикално съкращава времето за създаване на изображение, без да се компрометира разделителната му способност. „Получаваме по-надеждни резултати, защото това е осъвременена версия на софтуера на ядрено-магнитния резонанс, който подобрява образа и скъсява времето за изследване. „Нашите пациенти вече се диагностицират още по-прецизно с Deep Resolve.", споделя д-р Екатерина Елкова, началник отделение „Образна диагностика" в Клиника „Медикус Алфа". Лекарят подчертава, че „така вече пестим около 3 минути на всяка серия и постигаме по-бързо изпълнение на изследването - резултат, който пациентите високо ценят, тъй като имат по-кратък престой в апарата."

Deep Resolve е иновация, която се състои от четири различни технологии на Siemens, които заедно гарантират изображения с невиждана досега скорост: Deep Resolve Gain, Sharp, Boost и Swift Brain.

Deep Resolve Gain премахва шума от образите и осигурява по-добро съотношение сигнал/шум. Така се постига както по-кратко време на изследване, така и по-високо качество на образа. В основата на Deep Resolve Sharp е използването на дълбока невронна мрежа за подобряване на резолюцията на изображението, благодарение на обучение на алгоритъма на огромен набор от данни с ниска и висока резолюция.

На свой ред Deep Resolve Boost обединява агоритми на изкуствен интелект за изключително бързо премахване на шума от суровивите данни, а Deep Resolve Swift Brain осъществява комбинирано получаване на изображение и обработка на данните с алгоритъм, ползващ изкуствен интелект и дълбоки невронни мрежи.

Припомняме, че ядрено-магнитният резонанс в „Медикус Алфа" е първият в света уред с работен отвор от 80 см, осигуряващ изключителен комфорт на пациентите, особено на тези с наднормено тегло и клаустрофобия. Той е и най-тихият апарат, работещ с пъти по-ниско шумово ниво, от ползваните досега. Апаратът бе и първия у нас, на който може да се прави ЯМР изследване на пациенти с пейсмейкъри и метални импланти като стентове, изкуствени стави, плаки, пирони и др., за което през 2022 година болницата получи награда на петия годишен конкурс на в. Капитал за Иновации и добри практики в здравния сектор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.