• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Румен Петков взе участие в юбилейната конференция за взаимоотношенията България-Русия

Румен Петков взе участие в юбилейната конференция за взаимоотношенията България-Русия

/КРОСС/ Лидерът на АБВ Румен Петков взе участие в Юбилейна конференция „България-Русия. 145 години дипломатически отношения: история, състояние, перспективи“. В приветствието си към участниците той отбеляза историческата връзка между българския и руския народи. В годините назад сме имали периоди на замразени взаимоотношения с Русия. Днес нямаме взаимоотношения, коментира Петков. Той обясни, че основният проблем за този факт е в Европа и в България и ние трябва да имаме силата и достойнството на суверенна държава  да се противопоставим на посегателствата срещу нашата история и да погледнем в бъдещето.

„Преди 100 години големият български политик Драган Цанков, по сходен повод, казва, че пет минути политика не могат да заличат историята. Днес голямото предизвикателство пред нас е да не допуснем посегателство върху историята и да съхраним паметта на тези 200 000 посланици на Русия, които оставиха костите си в България за нашата свобода!“

Посланикът на Руската федерация Н. Пр. Елеонора Митрофанова подчерта историческия факт – че народната дипломация е гарантът за бъдещето на взаимоотношенията между България и Русия.  

Приветствия към участниците във форума отправиха също Н. Пр. Александър Авдеев, бивш посланик на Руската федерация в България, проф. Калашников и представители на различни институции.

За взаимоотношенията между България и Русия в рамките на форума Румен Петков разговаря с Валерий Рузин, Зам.-генерален секретар на Асамблеята на народите на Евразия и със Сергей Бабурин, председател на партия „Руски общонароден съюз“.  

Юбилейна конференция „България-Русия. 145 години дипломатически отношения: история, състояние, перспективи“ се организира от Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация „Славяни” и АНО ВО „Университет за световни цивилизации В.В. Жириновски” в партньорство с други обществени организации и научни институти.

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.