• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Путин: Русия може да използва ядрени оръжия, ако бъде нападната от която и да е държава

Путин: Русия може да използва ядрени оръжия, ако бъде нападната от която и да е държава

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия може да използва ядрени оръжия, ако бъде нападната от която и да е държава, и че всяко конвенционално нападение срещу Русия, подкрепено от ядрена сила, ще се счита за съвместно нападение, предаде Ройтерс.

При откриването на заседанието на Съвета за сигурност на Русия, в присъствието на високопоставени руски служители, Путин заяви, че са били направени предложения за промяна на руската ядрена доктрина, и заяви, че би искал да подчертае една от предложените ключови промени.

"Предлага се агресията срещу Русия, извършена от която и да е неядрена държава, но с участието или подкрепата на ядрена държава, да се счита за тяхно съвместно нападение срещу Руската федерация", отбеляза Путин.

"Ясно са фиксирани и условията, при които Русия да преминава към използване на ядрени оръжия", добави руският президент. Той подчерта, че Москва би обмислила такъв ход, ако засече началото на масирано изстрелване на ракети, самолети или безпилотни летателни апарати срещу нея.

Русия също така си запазва правото да използва ядрено оръжие, ако тя или Беларус станат обект на агресия, включително с конвенционални оръжия, отбеляза Путин. Според него че разясненията са внимателно премерени и съответстват на съвременните военни заплахи, пред които е изправена Русия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ние какво там сме ще сдьржаме Русия Ще укрепваме Южния фланг на НАТО Правят снимки в Белия дом ще формират Бригади батальопи дивизий и фронтове Прилича ми на 1939 година когато Хитлер нахлува в Чехословакия Още ще атакуваме Русия от Триморие -балтийските рупублики с Полша Германия Франция Румьния Е това момчета си е 3 световна Ядрения боздуган ще се стовари да ни заличи за 10 минути

Преди 22 часа

Иван Андреев

Добре.

Вчера в 16:09

Анонимен

България не прави изключение.

Вчера в 15:09

Анонимен

Правилно. то си е точно така. Как да не е участие в бойни действия предоставянето на оръжия, боеприпаси, подръжка, целеуказване, целесъпровождане, разузнавателна информация, действащи инструктори, наемници и финансиране? Не знам кога ще го приемат и утвърдят, но агресивните натовци имат възможност с действията си да предизвикат руснаците, вече информирани за формата и мащаба на отговора, и да се сблъскат с последиците. Слава на Русия.

Вчера в 09:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.