• 23 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Касим Садък: Нарушената здравна структура в област Разград и региона изисква спешни мерки и национални стратегии

Касим Садък: Нарушената здравна структура в област Разград и региона изисква спешни мерки и национални стратегии

/КРОСС/ Касим Садък от „Възраждане" нарежда подобряването на здравните услуги сред своите основни приоритети за област Разград. Здравната структура на страната изпитва сериозни проблеми, особено в малките населени места. Касим Садък счита, че за да бъде преодолян проблема с липсата на кадри, остарялата материална база, недостатъчните средства за модернизация и демографските фактори, които водят до сериозни проблеми в здравната система на региона е необходима национална стратегия и конкретни мерки, за да бъдат преодоляни проблемите в сектора.

Касим Садък е убеден, че търговския статут на болниците по-скоро вреди на цялостната система на здравеопазване, за това счита, че той трябва да бъде премахнат. Той сподели, че е необходим широк дебат във връзка на закона, по отношение на промени - премахване на приетия принцип за откриване на лечебни заведения от субекти - физически или юридически лица регистрирани съгласно търговския закон.

Първи стъпки в тази насока е при разглеждане е да се приеме, че регистрация на нови „Лечебни Заведения" може да става само от държавата със закон или по закон за публично - частното партньорство с минимално участие на държавата от 50 %. - посочи той.

Премахването на ДДС върху лекарствата, като мярка също е необходима според Касим Садък за да може гражданите да имат достъп и до по-евтини лекарства, както е в много страни в Европа.

Той посочи, че е важно да се наблегне над дейности за превенция в доболничната медицинска помощ, профилактични прегледи и други.

Освен необходимостта от спешна инвестиция в модернизацията на болниците и здравните заведения в област Разград, друг сериозен проблем в региона е липсата на специалисти.

Според Садък е нужно въвеждането на програми за стимулиране на медицинските специалисти, за да работят в по-малките населени места на област Разград. Това може да включва финансови стимули като по-високи заплати, субсидирани жилища и професионални обучения за лекари и медицински сестри. Създаването на благоприятни условия за работа и кариерно развитие в областните и общинските болници ще спомогне за привличането на нови специалисти и за задържането на съществуващите кадри. - споделя той.

Касим Садък за водач на листата си за 18 многомандатен избирателен район Разград. Садък е завършил Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев", където придобива магистърска степен по специалност „Право". Работил е като помощник-нотариус в град Кубрат, понастоящем е адвокат в АК Русе и заклет преводач. Заместник-председател е на местната структура в град Кубрат от самото ѝ учредяване.


Гласувай за „Възраждане" с номер 12!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.