• 18 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8031
  •  GBP / BGN 2.3518
  •  CHF / BGN 2.0805
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Зам.-министър Димитър Недялков откри „Автомобилен салон София 2024"

Зам.-министър Димитър Недялков откри „Автомобилен салон София 2024"

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков откри най-голямото автомобилно изложение в Европа тази година "Автомобилен салон София 2024". Той заяви, че с откриването на 26-ия поред автомобилен салон в България страната ни се утвърди като домакин на едно от най-престижните събития в автомобилната индустрия.

Заместник-министър Димитър Недялков посочи, че част от политиките на Министерството на транспорта и съобщенията са свързани с насърчаване използването на чисти превозни средства, както и ограничаване негативното въздействие на транспорта върху околната среда и здравето на хората. „За да постигнем тези цели завишихме нивото на контрол в пунктовете за технически прегледи и ограничихме възможността да се извършват фиктивни замервания на вредните емисии", подчерта заместник-министърът.

Димитър Недялков изтъкна, че от съществено значение е повишаването на сигурността и безопасността на участниците в движението, като тази цел до голяма степен се постига с внедряването на съвременни системи и технологии за безопасност в автомобилите.

Участие в официалното откриване взеха и президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев, Андрей Новаков, член на Европейския парламент и на Комисията по транспорт и туризъм, управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, председателят на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България Александър Костадинов и изпълнителният директор на асоциацията Таня Груева.

„Автомобилният салон София 2024" се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и ще се проведе от 18 до 27 октомври в Интер Експо Център. Автомобилният салон е едно от най-значимите изложения и е част от календара на Международната организация на автомобилните производители (OІСА), което го поставя на нивото на най-престижните автосалони в света, като тези в Париж, Детройт, Токио и др. По време на изложението ще бъдат представени повече от 60 фирми и световни автомобилни марки на обща площ над 12 000 кв. м.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.