• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Борислав Сарафов: Необходими са законови промени, за да не се разминават трафикантите с условни присъди

Борислав Сарафов: Необходими са законови промени, за да не се разминават трафикантите с условни присъди

/КРОСС/ Необходими са законови промени, за да не се разминават трафикантите с условни присъди, коментира директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов в предаването „Денят започва" по Българската национална телевизия. Той определи убийството на българския граничен полицай като „изключително нагло престъпление" и заяви, че не смята, че заподозрените са невменяеми. Според него те ще получат ефективно наказание.

В понеделник вечерта граничен полицай беше убит, докато патрулира по границата с Турция, в района на село Голям Дервент. Турските власти задържаха двама братя във връзка с инцидента - предполагаем извършител и помагач, единият беше освободен по-късно, а за двамата се появиха предположения, че са с психически проблеми.

„Понеже познавам в детайли доказателствата по делото от българска страна, мога да кажа, че са били изключително арогантни, нагли и брутални. След убийството на полицая са влезли през дупката и са се опитали на българска територия да убият военния от патрула. И само изстрелите от негова страна са ги накарали да се върнат обратно в турска територия. Изключително нагло, брутално, арогантно престъпление. Така че не мисля, че ще получат леко наказание, не мисля, че са невменяеми и не могат да носят отговорност", каза Сарафов.

Той не очаква данните за психически проблеми на двамата братя да смекчат присъдата. „Тези лица явно действително за изпълзели от дълбините на генофонда, но това по никакъв начин не омаловажава деянието и смъртоносния резултат - те са убили български граничен полицай и се надявам, че те ще получат заслуженото, вероятно от турския съд, но ние ще предоставим необходимите за това доказателства", каза Борислав Сарафов.

Според него, ако съдебно-психиатрична експертиза покаже, че те са невменяеми, те не носят наказателна отговорност, но мисля, че това в дадения случай не е на лице.

Утре на мястото на убийството ще бъде проведен следствен експеримент с участието на български и турски експерти, за да се види откъде точно са произведени изстрелите.

Към момента няма данни двамата братя да са се занимавали с трафик на хора. По-скоро, целта им е била да ограбват трафиканти, допълни Сарафов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.