• 20 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

МВнР за липсата на знамена на срещата между Радев и Силяновска: Визитата не беше официална

МВнР за липсата на знамена на срещата между Радев и Силяновска: Визитата не беше официална

/КРОСС/ Министерството на външните работи на България с отговор на запитване на NOVA дали на българския посланик в Скопие Желязко Радуков е била връчена протестна нота вчера и отказал ли е той да я приеме, каквато информация тиражират македонски медии.

От там заявяват, че извънредният и пълномощен посланик е бил поканен на разговор в понеделник в МВНР на Северна Македония. Поводът е посещението у нас на президента на РСМ г-жа Гордана Силяновска - Давкова на 13 септември и появилите се коментари в публичното пространство относно снимки, свързани с тази визита.

„Посещението бе по повод културна проява - гостуване на Националната опера и балет на Република Северна Македония в София и няма характер на държавно, официално или работно посещение. В подобни случаи, протоколната практика не предвижда интониране на химни, поставянето на други държавни знамена, както и други протоколни атрибути. Горното е било посочено и от посланик Радуков вчера в разговора му с дипломатите от МВнР на РСМ", казват още в своя позиция от външното ни министерство.

„Припомняме, че водени от желанието за добросъседски отношения и оставайки последователни в политиката си за поддържане на открит диалог с партньорите от Република Северна Македония, от българска страна бяха отправени покани до министрите, придружаващи президента г-жа Силяновска-Давкова, за срещи с техните омолози. За съжаление, поканата от министъра на външните работи г-н Иван Кондов до министъра на външните работи и външната търговия г-н Тимчо Муцунски бе отклонена", допълват от българското МВНР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Госта се уважава или му затваряш вратата.

17.09.2024 14:22:51

Анонимен

Хора ако имате заседнала работа, тогава е важно да прочетете:---- https://come.ac/HEMOFERO

17.09.2024 12:31:12

Анонимен

Я стига сте правили метани на макетата. Те не разбират от добри намерения и са се прегърнали антибългаризма като кауза за тяхната идентичност.

17.09.2024 11:56:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.