• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев отдавна е загубил публичния си авторитет

Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев отдавна е загубил публичния си авторитет

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Атанас Славов, каза че корупцията по високите етажи на властта продължава да е проблем според доклада на ЕК по една проста причина. Очевидно прокуратурата в България не разследва и не обвинява лица, които са замесени в корупционни престъпления. „На първо място трябва да се реформира прокуратурата така че да започне да разследва и да обвинява хората, които заслужават това, а не хора с множество обвинения и извършили престъпления да се разхождат по улиците с големи коли и да убиват мирни граждани".

Относно коментара на главния прокурор по отношение на новия закон за антикорупционната комисия, че отсъстват юридическите аргументи в него, Славов смята, че Иван Гешев отдавна е загубил публичния си авторитет. "Гешев не е дал нито един юридически документ за каквото и да било, а говори политически", заяви Атанас Славов.

Атанас Славов смята, че предложението на мнозинството в парламента за приемане на нов закон за антикорупционната комисия с разследващи правомощия на инспектори в комисията е стъпка в правилната посока.

"Дава се възможност за специализация на хора със специални умения да могат да разследват корупционните престъпления и да могат да го правят по такъв начин, че в прокуратурата да пристигат достатъчно готови разследвания, за да не може тя реално да си измива ръцете и да казва, че събраните доказателства не отговарят на някакви изисквания", обясни Славов. И подчерта: "Ако прокуратурата отказва да образува производство, да може тези откази да бъдат обжалвани", допълни Атанас Славов.

Той каза още, че "Демократична България" е заела отговорна политическа позиция, казвайки, че ще опита да състави кабинет, ако получи мандат от президента с активното участие на "Продължаваме промяната".

Атанас Славов добави, че ДБ ще проведе преговори с досегашните коалиционни партньори и с напусналите коалицията "Има такъв народ", като подчерта, че това е отговорното политическо поведение в момента.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Докладът на Прокуратурата за „фалшивите” атрибути в шкафчето на ББ е подсказване, че срещу него няма да се водят разследвания. Дали няма да се наложат още експертизи? А е възможно и самият оригинал на записа вече да е манипулиран. Дано някой предвидливо да си е запазил копие на оригинала.

14.07.2022 08:48:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.