• 04 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7718
  •  GBP / BGN 2.3212
  •  CHF / BGN 2.0836
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Дъждове и гръмотевични бури в планниските райони, без кодове за горещо време

Дъждове и гръмотевични бури в планниските райони, без кодове за горещо време

/КРОСС/ Днес ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. По-значителна ще бъде над планинските райони на Западна и Централна България, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

На отделни места в Дунавската равнина и Горно-Тракийската низина също ще превали и прегърми.

В Западна и Централна България ще духа слаб и умерен вятър от северозапад, в Източна - от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, за София - около 29°.

Над планините ще има купеста облачност, по-значителна в следобедните часове и главно в западните и централни дялове на Стара планина и Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През следващите дни до края на тази и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. На повече места и по-мощна ще бъде в планините и планинските райони, където ще има краткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици.

В равнинната част от страната вероятността за валежи е по-малка, но все пак не са изключени изолирани превалявания. В петък в западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще стихне, а през следващите дни ще е предимно слаб, от изток; в източната половина ще бъде от изток-североизток, слаб, в следобедните часове до умерен.

Максималните температури през повечето дни и в повечето места ще са между 30° и 35°. По Черноморието през повечето дни ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни към края на периода.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.