• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Как да изберем професионални слушалки

Как да изберем професионални слушалки

/КРОСС/ Основната трудност при избора на професионални е в това как избраният продукт отговаря на дейността, за което е необходим. С други думи, всичко зависи от целта: запис, смесване, мастериране, диджейство, контролно слушане или всичко наведнъж.

Основната разлика между професионалните слушалки и домашните е, че първите предават звука възможно най-реалистично, без разкрасяване. Професионалните слушалки позволяват да работите много прецизно с тембри, еквалайз и динамика. Това се дължи на факта, че звукът не зависи от акустиката в стаята.

Спецификации на професионалните слушалки

Дизайн

Затворен тип. Този дизайн изолира слушателя от външни звуци и не позволява на сигнала от слушалките да пробие навън. Идеален за запис на вокали и акустични инструменти. Но в затворените слушалки ушите се уморяват много бързо.

Отворен тип. Отвореният дизайн подобрява прехвърлянето на пространство и обем. Това е така, защото има изтичане на звук от левия канал към десния и от десния към левия, точно както при високоговорителите. Поради факта, че ушите не са изолирани в запечатано пространство, слушалките с отворен гръб са много удобни и могат да се използват за дълги миксиращи сесии. Но ще бъде неудобно да слушате музика на обществени места - всички наоколо също ще я чуват.

Полуотворен тип. Те са вид микс между първите два варианта. В сравнение с отворените, те не са толкова комфортни, така че в професионалните студия се използват главно за работа с тембри и контрол на баса. У дома могат да се превърнат в универсален инструмент.

Съпротивление, импеданс

По същество високоговорителят е електромагнитна намотка с магнит в центъра. Той има електрическо съпротивление, измерено в омове, което се нарича импеданс. Логично е, че колкото по-висок е импедансът, толкова по-мощен усилвател за слушалки е необходим, за да звучат добре. В обикновените модели импедансът е няколко десетки ома, но в професионалните достига няколкостотин.

Защо се нуждаем от слушалки с висок импеданс? Факт е, че високият импеданс ви позволява да постигнете по-голяма яснота на звука, особено в средната и горната част на спектъра. Микродинамиката също се подобрява, преходните процеси се възпроизвеждат по-ясно и по-честно, което е важно при работа, например, с барабани. Разликата, разбира се, не е катастрофална, но е налице, а професионалните студия предпочитат модели с висока устойчивост.

Честотна характеристика

Тук всичко е просто. Колкото по-гладка е амплитудно-честотната характеристика (AFC), толкова по-надеждни слушалките ще възпроизвеждат сигнала. Колкото по-широка е честотната характеристика, толкова повече баси или високи честоти ще възвърнат.

Комфорт

Дори за обикновените слушатели, които прекарват час и половина на ден със слушалки, този параметър е от голямо значение. Никой не иска да носи слушалки, които са твърде тежки или притискат слепоочията. Какво да кажем за звуковите инженери, които прекарват в тях по 4-6 часа на ден! Професионалните студийни слушалки са направени с грижа за бойците от невидимия фронт - те винаги са много удобни, не натискат никъде и се настройват много гъвкаво към слушателя.

Защо да изберем професионални слушалки Digital Box?

Непременно заложете на продуктите на Digital Box, ако държите вашият работен процес да протича перфектно. Трябва само да знаете за какво точно ще ползвате вашите професионални слушалки, за да откриете точните функции, които ще ви осигурят максимален комфорт. Насладете се на кристално чист звук с моделите, които предлагат заглушаващ страничните шумове ефект.

Jabra е световен лидер, предлагащ висококачествени решения за всеки бизнес. Убедете се сами колко лесно и удобно се работи с неговите продукти!

След като веднъж ги изпробвате, няма да пожелаете да ги замените. Работата ви ще бъде максимално улеснена и в този смисъл далеч по-малко уморителна. Много хора вече заложиха на тези професионални слушалки и отзивите са отлични.

Макар че слушалките се считат за аксесоар, от качеството на тяхната работа зависят много неща. Затова избирайте винаги най-доброто!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.