• 24 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8165
  •  GBP / BGN 2.3522
  •  CHF / BGN 2.0940
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Министър Павлова представи на синдикатите от ГДИН, ГДО и Бюрото по защита предложенията за бюджет 2025-а

Министър Павлова представи на синдикатите от ГДИН, ГДО и Бюрото по защита предложенията за бюджет 2025-а

/КРОСС/ Увеличения на средствата по ред пера е заложило Министерството на правосъдието (МП) в проекта на бюджет за 2025 г. за специализираните структури. Проектът е изпратен на Министерството на финансите (МФ).
Исканията на всички синдикални организации са взети предвид и разходите за силовите дирекции са изведени като приоритет. Това стана ясно днес на работна среща на министъра на правосъдието Мария Павлова с представители на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), Съюза на синдикални организации в системата на МП, Синдикат „Охрана", Синдикат на пенитенциарните служители, Синдикат на служителите в МП, Синдикат на служителите в ГДИН и новоучредената Синдикална организация на служителите в Бюрото за защита на застрашени лица (БЗЗЛ). На срещата присъстваха още заместник-министър Михаела Мечкунова, главният секретар на МП Николай Зашев, както и професионалното ръководство на трите специализирани дирекции - Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" (ГДИН), Главна дирекция „Охрана" и БЗЗЛ.

Синдикатите бяха информирани подробно от министър Павлова за параметрите на исканите увеличения. Сред тях са увеличения на допълнителните възнаграждения за постигнати резултати в служебната дейност; за прослужено време; за храна; за времето на разположение; за униформено облекло, пътни разходи и др.

Окончателният вариант на проектобюджета за 2025 г. ще бъде изготвен в МФ, последната дума е на Народното събрание.

Министър Павлова информира синдикатите също, че предстои да бъде свикан Съветът за социално партньорство с обновен състав, като в него ще влязат и новите синдикални организации. Представителите бяха запознати и с изготвения проект на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, който пряко касае тяхната дейност.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.