• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7582
  •  GBP / BGN 2.3222
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Християн Мицкоски: Европа и светът видяха истинските намерения на ръководството в София

Християн Мицкоски: Европа и светът видяха истинските намерения на ръководството в София

/КРОСС/ Европа и светът видяха истинските намерения на ръководството в София. Те не са вписването на българите в конституцията на РСМ, това е най-малкият проблем, много по-голяма е необходимостта да покажат мускули. Това коментира пред медии премиерът Християн Мицкоски по повод липсата на знамето на Северна Македония по време на срещата между президентите Гордана Силяновска-Давкова и Румен Радев в София, предаде БТА.

По думите му вече няма да се правят политика "с приведен гръбнак и винаги, когато "червените линии" са преминати ще реагираме". Мицкоски посочи, че страната се стреми към изграждането на добросъседски отношения, но когато червените линии са преминати, на българския посланик ще бъде връчен демарш, добави още премиерът.

Християн Мицкоски уточни, че делегацията на Северна Македония не е реагирала в петък, заради трагичния инцидент със загиналите пилоти.

В Скопие се надяват да става дума за "протоколна грешка"

От своя страна опозиционната СДСМ посочи, че Силяновска съзнателно е приела, снимала се е и след това сама е публикувала снимката в социалните си мрежи от президентството в София, на която присъстват знамето на България и на ЕС, но не и на РСМ. Според СДСМ този скандал показва, че правителството и институциите, ръководени от Мицкоски и Силяновска, нямат капацитет за международна политика.

Припомняме, че на 13 септември президента Гордана Силяновска-Давкова беше на посещение в София, заедно с министръра на външните работи и външната търговия Тимчо Муцунски и на културата и туризма Зоран Лютков. Поводът за посещението им беше представлението в Софийската опера и балет на операта "Набуко" на Националната опера и балет на Република Северна Македония.

След това Силяновска-Давкова се срещна и с президента Румен Радев, но на снимката от президенството на двамата липсваше знамето на РСМ.

По този повод на 15 септември Министерството за външните работи на Северна Македония извика българския посланик Желязко Радуков на разговор във връзка със ситуация.

По-рано днес Радев коментира, че е провел конструктивен и приятелски разговор с президента на РСМ и стремежът за откритост трябва да бъде поет и от правителството на РСМ, но това не е било нито държавно, нито работно посещение. Радев заяви, че се надява президентът на РСМ да направи държавно посещение, което да допринесе развитие на българо-македонските отношения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Скрийте се сръбски подлоги. Разбрахме неистовия страх някой да не ви определи като братовчеди на българите, направили си държава на исторически български земи. Идентичността, за която се страхувате крепите на антибългарска основа.

Вчера в 10:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.