• 23 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Този петък над 700 учебни заведения спортуват заедно

Този петък над 700 учебни заведения спортуват заедно
София дава старт на Ден на спорта в училище

/КРОСС/ На 27-ми септември близо 800 училища и детски градини ще отбележат десетото издание на Ден на спорта в училище. Откриващото събитие ще се проведе в София с домакинство на ЧСУ "Българско Школо". Участие в програмата ще вземат официални лица и професионални спортисти, а между класовете ще бъде организирана надпревара в различни спортни дисциплини.

Юбилейното десето издание на Ден на спорта в училище ще даде старт на една по-активна и по-здрава учебна година за деца от цялата страна, като организират спортен празник в своите учебни пространства. Национален координатор на кампанията е сдружение BG Бъди активен, подкрепени от МОН, ММС, Общински администрации и Регионални управления от цялата страна.

ЧСУ "Българско Школо" бе избрано за домакин от организаторите, след като в изминалото издание взе титлата "Най-активно учебно заведение" след като се отличи със своето представяне. "Училището организира вълнуващо събитие, вдъхновено от Олимпийските игри, което ще предизвика учениците да покажат своите умения в различни области. Програмата ще включва три състезателни дисциплини, всяка от които ще тества критичното мислене, креативността и работата в екип на участниците.", коментира Даниела Тодорова, директор на ЧСУ Българско Школо -"Това вълнуващо събитие не само ще тества академичните способности на учениците, но и ще насърчи работата в екип, комуникацията и стратегическото мислене. В края на деня ще бъде обявен победител във всяка възрастова група въз основа на общия им резултат от трите дисциплини."

През тази година, акцент на Ден на спорта в училище е устойчивостта, като организаторите приканват учебните заведения да включат в програмата си занимания свързани с темите за разделно събиране и рециклиране, както и да проведат своите събития с мисъл за природата като ограничат използването на материали.

Денят на спорта в училище е част от дългогодишната програма на BG Бъди Активен "Раздвижваме България". Европейски ден на спорта в училище е финансиран по програмата Еразъм+ на Европейската комисия и е ключово събитие в Европейска седмица на спорта #BEACTIVE.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.