• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7582
  •  GBP / BGN 2.3222
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Започва срещата на върха на НАТО, Главчев и Запрянов пристигнаха във Вашингтон

Започва срещата на върха на НАТО, Главчев и Запрянов пристигнаха във Вашингтон

/КРОСС/ Започва срещата на върха по случай 75-годишнината на НАТО, като събитието ще продължи до 11 юли.

Освен 32-те държави-членки, в срещата ще участват и представители на Австралия, Япония, Нова Зеландия и Южна Корея, които бяха поканени от президента на САЩ Джо Байдън.

Звездата на срещата на върха обаче ще бъде украинският президент Володимир Зеленски, който търси категорични знаци за подкрепа, въпреки че НАТО няма да отправи покана за присъединяване на страната му.

Срещата се провежда на фона на засилващия се натиск на руската армия в Украйна, която от началото на годината успя да завладее нови територии. Предстоящите президентски избори в САЩ също хвърлят сянка върху срещата, с оглед на възможността Доналд Тръмп да получи втори мандат в Овалния кабинет. Подобна развръзка би застрашила военната помощ, която САЩ предоставят на Киев.

Служебният премиер на България Димитър Главчев пристигна във Вашингтон, за да участва в тридневната среща на върха на НАТО.

Официалната българска делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон ще бъде водена от служебния министър-председател и министър на външните работи Главчев. Тя включва още служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, служебния заместник-министър на външните работи Мария Ангелиева, служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева и служебния заместник-министър на отбраната Аделина Николова.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Край. Вече съм спокоен за съдбата на НАТО. Украйна е спасена. Най-накрая дочакаха мъдростта и опита на Главчеви Запрянов. Трепери Русия. Загледах се в снимката на тези богове на войната и се зачудих дали не е правена като основа на карикатура. Браво на фотографа и редактора за избора.

09.07.2024 09:31:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.