• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7582
  •  GBP / BGN 2.3222
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Доц. Борислав Цеков: Предложеното от ПП-ДБ отлагане на връчването на втория мандат звучи неграмотно

Доц. Борислав Цеков: Предложеното от ПП-ДБ отлагане на връчването на втория мандат звучи неграмотно

/КРОСС/ Предложеното от ПП-ДБ отлагане на връчването на втория мандат за съставяне на правителството с три месеца звучи неграмотно. Слаб 2, а дори такива „студенти“ би трябвало да бъдат гонени от университета. Защото е крайно време вече да се научат, това са елементарни неща, да пише ги в дебелите книги, но те това работят депутатите. Нека най-после да сме наясно, че това говорене „ама не пише изричен срок“, не означава, когато сме компетентни, че няма срок в Конституцията за тези политически консултации при президента. Има срок и той се нарича разумен срок. Това каза в БНТ „Още от деня“ специалистът по конституционно право доц. Борислав Цеков.

Този разумен срок не се определя произволно кой както му хрумне или да си свършим някаква работа, да приемем този закон, да назначим партийна калинка в регулатор и така нататък. Има един единствен легитимен конституционен критерий, който дава пределите на този разумен срок за консултации. И това е постигането на целта на конституционната процедура по член 99, а именно съставяне на редовно, избрано от НС правителство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Закриване на говорилнята на правене на нищо Управлението се поема от президент за 4 години Той прави правителство И се отчета пред народа след управлението Така е в САЩ Русия Франция Аржентина Испания и белите дьржави Тук живота се тьркаля инфлацията расте А се мисил само за НАТО ЕС и вьзпиране на Русия Тоест за война с нея Закривай я тази територия Друго не виждам като решение

16.07.2024 02:43:48

Анонимен

шарлатани

15.07.2024 21:04:39

Анонимен

срам

15.07.2024 21:04:10

Анонимен

Шарлатаните си остават шарлатани. Опитаха се да подведат президента да наруши Конституцията и то в присъствието на техния правосъден министър, която без притеснение и възражение слушаше това правно кощунство.

15.07.2024 21:02:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.